Translate

вторник, 19 юни 2018 г.

Замъкът край Равадиново откри сезон’2018


Атракционът стана център за китайския туризъм на Балканите и член на Световния туристически алианс

Георги Тумпалов и Джони Ким
Замъкът „Влюбен във вятъра“ през 2018 година официално бе обявена за „Година на интеграция на ЕС-Китай в областта на туризма”. В програмата на ЕС и правителството на КНР българският атракцион има своя значим принос. Чрез специално разработен пакет от разнообразни услуги „Влюбен във вятъра“ стана център за привличане на китайски туристи и инвеститори на Балканския полуостров. За проекта си Замъкът бе класиран на първо място и награден със златен приз в категорията „Качество на туристическия продукт” на Световното туристическо изложение ITB China в Шанхай, като на финала изпревари Кралските музеи на Гринуич в Лондон, Бинтан Ризорт, Сингапур и Лос Анжелис конгресен център. Програмата вече се изпълнява – на китайските туристи тук се предлага комбиниран туристически продукт, включващ информационен сайт на китайски език, отстъпки при нощуване в хотели в района на Созопол, китайска кухня и др.  Организираният и спонсориран от Замъка международен фотоконкурс, посветен на „Годината на интеграция на ЕС-Китай в областта на туризма”, привлече над 500 участници от 44 държави, а наградените творби представиха България на официалната церемония във Венеция в началото на годината.
Няколко месеца след изложението в Шанхай по покана на MGM, в присъствието на държавни глави и официални гости от над 80 държави,  с презентацията на българския атракцион беше закрит Световният инвестиционен форум в Макао. Междувременно на базата на онлайн гласуване Европейската Комисия по Туризъм обяви замъка в листата на „ТОП-3 на най-красивите европейски замъци”, а неговият създател, архитект и дизайнер Георги Тумпалов  беше награден от краля на Белгия с ордена на Леополд II - кралят строител на Европа.
Заради постоянството и целенасочените усилия на ръководството на Замъка, „Влюбен във  вятъра” е поканен за пълноправен  член в Световния туристически алианс, в който членуват само организации с фундаментален принос за развитието на туризма в световен мащаб. Членове ва Алианса са само 27 елитни организации от Европа, между които Air France, TUI, Алесандро Россо Груп и фондация Сент Луис, а Замъкът е единствен от България и целия бивш социалистически лагер.
Сертификатът за членство в Световния туристически алианс бе връчен на собственика на Замъка  Георги Тумпалов по време на официалното откриване на туристически сезон’2018 от изпълнителния директор на Алианса Джони Ким.
От туристическата организация на ООН Skal International обявиха, че оценяват онова, което екипът на Замъка прави за развитието на световния туризъм и номинират управителя на атракциона Янко Кръстев за вицепрезидент на организацията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар