Translate

неделя, 3 юни 2018 г.

Единственият фестивал за модерно цирково изкуство отново събира международни артисти в София от 1 до 3 юни


Осмото издание на българския фестивал за цирково изкуство Мини Арт Фест 8 (МАФ8) стартира точно на 1 юни 2018 г. от 10:00 ч. в отвореното пространство на лятното кино (Амфитеатър) в парк НДК, вход свободен. 
Участват 18 артисти от Франция, Дания, Италия и 3 български формации. От 1-ви до 3-ти юни  освен  да се насладят на представленията желаещи ще имат и възможност да участват в работилници по жонглиране, акробатика, въздушна акробатика, йога и музика.  
За първи път Мини Арт Фест  представя Социален цирк, с което фестивалът прави своеобразен скок от развлечението към изпълнението на социално ангажиран проект. Участват 30 деца и младежи от социални  домове в кв. Надежда в София. 
Социалният цирк е метод за социализиране и образоване на деца и младежи в неравностойно положение,  неговата цел е да създава мостове и да преодолява бариери между хора и групи, действайки като физическо и педагогическо средство. Социалният цирк е нов метод за ефикасна и въздействаща  социална намеса. „Социалният цирк е процес на трениране на редица способности и създаване на мрежа за подкрепа на бъдещи развития, даващи възможност за промяна на социалната позиция на участниците", разкрива Гео Калев, учредител на Фондация Мини Арт. Проектът е разработен с изключителната подкрепа на Цирк ТВАС от Дания, създаден през 1986 г. и водещ в разработването на социални проекти в Европа.
Програмата на Мини Арт Фест 8 е наситена с представления и работилници за всички възрасти, за цялото семейство! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар