петък, 11 май 2018 г.

Известно е окончателното класиране след пети кръг (Маратон) на Международния конкурс по програмиране CodeIT


Шести кръг ще се проведе на 12 май

Ясно е окончателното класиране след пети кръг (Маратон) на Международния конкурс по програмиране CodeIT (www.codeit.bg). За три седмици, състезателите работиха върху една задача, като имаха възможност да надграждат решението й до самия край на пети кръг.
В общото класиране, както и в класирането за младежи, на първо място с пълен брой от 100 точки се нареди Мартин Копчев от Габрово, носител на множество медали от национални и международни състезания по програмиране. Втори с 85 точки е Емил Инджев от Русе, а трети със 70 точки е Станислав Николов от София. В челната десетка след пети кръг има и състезатели от Сърбия и Хърватия.
След водача Мартин Копчев, втори в джуниър класирането се нареди Дориян Лендвай от Поповача, Хърватия с 85 точки, а трети сред състезателите младша възраст след пети кръг е Никола Максимов от Габрово със 70 точки.
На 12 май предстои последният предварителен шести кръг (Спринт) преди големия финал на 4 юни в София. В него участниците ще имат на разположение три часа, в които трябва да решат пет „бързи“ задачи и да достигнат до точен резултат.
Шести кръг ще се проведе под патронажа на кмета на Община Пловдив, инж. Иван Тотев. В приветствието си към участниците в CodeIT той сподели: „Международни конкурси като CodeIT са чудесен шанс да се създава една критична маса от млади програмисти, да се повишава нивото им на подготовка в съревнование с уменията им по програмиране и извън пределите на страната ни.“ Той пожела успех и приятни емоции на всички участници в конкурса.
Партньорите на конкурса от Colliers и Area 52 ще подарят въздушни забавления на всички участници с ненулев резултат след шести кръг на CodeIT. Състезателите ще се развихрят в най-големия батут парк в България, разположен на площ от 1000 кв.м. Там ще имат възможност да избират между скачане на батут (включително на международни състезателни батути), забиване на кош, ходене по стена, гладиаторска битка, стълба за катерене, преминаване през мост с препятствия, огромни въздушни възглавници за скачане и много други, за да се заредят с адреналин и добро настроение за много време напред.
Мусала Софт развива дългогодишна стратегия за насърчаване на младите таланти в областта на компютърните науки чрез собствени и партньорски инициативи. Конкурсът CodeIT, стартирал като национален и разраснал се до международен, се провежда за 18-та поредна година. Участници в него са изявени млади таланти, много от които медалисти от различни национални и международни конкурси по програмиране. Инициативата стимулира всички със засилен интерес към програмирането и информационните технологии, дава платформа за изява и признание. През годините CodeIT получава солидна подкрепа от институции и организации, като последните 10 издания на конкурса се провеждат под патронажа на Президента на Република България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар