Translate

петък, 11 май 2018 г.

Проф. Червеняков, проф. Гайдарски и проф. Темелков - отличени с ордени от президента

В Гербовата зала държавният глава Румен Радев отличи акад. проф. д-р Петър Червеняков с орден „Стара планина“ – първа степен, за  постижения в областта на гръдната и сърдечно-съдовата хирургия.
Проф. д-р Радослав Гайдарски беше отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие.
С орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, президентът удостои и проф. д-р Темелко Темелков - един от най-уважаваните тясно специализирани коремни хирурзи в България, допринесъл за развитието на Медицинския университет във Варна.
Държавният глава награди и проф. Николай Червенков с орден "Св. св. Кирил и Методий" първа степен, за големи заслуги в областта на историческата българистика. За заслуги в областта на образованието и природните науки с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие, Румен Радев удостои акад. Александър Петров.
-Обществото има нужда от достоен пример, който да обединява и канализира нашата енергия в името на просперитета на България, заяви президентът  Радев, като допълни, че именно петимата отличени са поставили обществения интерес на пиедестал и служат за пример на всички ни.
По думите на държавния глава, петимата носители на високите отличия са доказателство, че България е богата на значими личности и таланти, които отстояват българската идентичност и постижения във важни за човечеството области. Президентът допълни, че прогресът на обществото се дължи на хората с новаторски дух, неизчерпаема енергия, които имат дръзновението смелостта да разчупят всякакви стереотипи и догми, въвеждайки прогресивни форми на професионална дейност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар