Translate

петък, 11 май 2018 г.

И в Сапарева баня деца събираха разделно отпадъци от опаковки


Екопак България“ организира куклено шоу на открита сцена в парк „Гейзера“

Безплатното куклено шоу „Приказка за юначета с празни тумбачета“, организирано от „Екопак България“, завърши своето пролетно турне в град Сапарева баня, където над 150 деца от детски градини в региона имаха възможността да се насладят на представлението. Малчуганите се срещнаха с обичаните приказни герои – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които им показаха как да се грижат за опазването на околната среда като изхвърлят отпадъците от опаковки разделно.
Детският празник бе организиран от „Екопак България“ в партньорство с  община Сапарева баня.На събитието присъства зам. кметът на града г-жа Евелина Нешева, която изрази задоволството си от съвместния проект с „Екопак България“.
-Надяваме се партньорството ни да продължи и да обхване и учениците от началните класове, коментира тя.
След представлението децата тестваха наученото, разпределяйки различни видове отпадъци в трите цветни контейнера на „Екопак България“. Програмата завърши с танци и песни, а за награда всички получиха магнитчета с образите на куклените герои и комикс книжка за оцветяване с историята им.
Образователната пиеса разказва историята на три симпатични животинчета – Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки.
Героите са лица на кампанията „Нахрани ме разделно!” и са добре познати от контейнерите за разделно събиране на „Екопак България“.
В тазгодишното пролетно турне на театъра бяха включени 8 града: Силистра, Дулово, Шумен, Хисаря, Пазарджик, Айтос, Карнобат и Сапарева баня. Кукленото шоу пътува из българските градове вече четвърта година, като стартът му беше в София на 26 април 2015 г. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 5700 деца на възраст 4 – 8 години в 25 града в страната да събират разделно. След като се запознаят с историята на трите чудати героя, които се грижат парковете да бъдат чисти, децата стават ревностни привърженици на разделното събиране на отпадъци от опаковки и обучават приятелите и дори родителите си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар