сряда, 23 май 2018 г.

Лидл България подготвя първата си кулинарна книга с рецепти за деца


Новата инициатива затвърждава подкрепата на компанията към родителите в грижата
за отглеждането на техните деца. Веригата, съвместно с шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков, подготвя кулинарна книга с интересни рецепти, които родителите могат да използват в опитите си да осигурят балансирано хранене за своите деца.


Първата кулинарна книга за деца на Лидл България ще включва рецепти, подходящи за деца от 3 до 14 години, разработени от двамата шеф готвачи, които ще предложат не само привлекателни и вкусни, но и полезни за децата изкушения. Цялото кулинарно съдържание ще е съгласувано и одобрено от проф. Дулева, национален консултант по хранене и диететика и консултант на проекта. Допълнително, в помощ на родителите, тя ще предостави и своите професионални съвети и полезна информация за пълноценно и балансирано детско хранене, в специален раздел на книгата. За нея освен професионалната гледна точка на експертите компанията ще потърси помощта и на родителите, които отлично знаят кое е най-добро за техните деца.
-Тази първа кулинарна книга с детски рецепти е още една стъпка за надграждането на нашата платформа „Пълноценен живот“. Стремежът ни е да създадем не просто книга, а едно полезно и стойностно помагало за родителите, с внимателно подбрани вкусни детски рецепти, които ще им помогнат за осигуряването на балансирано и пълноценно хранене на децата. Събрахме екип от експерти в областта, защото готвенето за деца е сериозно предизвикателство и отговорност, а за нас е много важно да подпомогнем родителите в грижата за отглеждането на техните деца, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.   
-Създаването на здравословен модел на хранене започва от семейството. Затова и нашата цел е, съчетавайки знания, умения и опит, с тази книга да дадем възможност на родителите да направят балансиран избор в ежедневното хранене на подрастващите, като по този начин ще подкрепим усилията им в отглеждането на здрави деца, сподели проф. д-р Дулева. Тя припомни, че в балансираното детско меню се ограничава количеството на сол, захар, мазнини (особено хидрогенирани трансмазни), пържени и фаст фууд храни. Припомни още, че е задължително да се чете съдържанието на етикетите.
Предизвикателството, което Лидл България отправя към всички родители, е да споделят любимите рецепти на техните деца, които обаче са не само вкусни, но и подходящи за пълноценно и здравословно детско хранене. Сред тях екипът от експерти ще избере 15-те най-добри предложения, които ще станат част от кулинарната книга, по критериите - балансирано, пълноценно, вкусно ястие. При  приготвянето на което се използват здравословни технологии.
Шеф Иван Манчев и шеф Таньо Шишков бяха единодушни, че тази книга ще е един наръчник  - модел на цялостно поведение, мислене и естетика. Те споделиха още, че тази инициатива за тях е лична кауза, тъй като здравословната храна създава здрави деца, а в последствие и възрастни, които ще  предадат своите навици за правилно и пълноценно хранене на своите деца. Според тях пълноценно преживяване в кулинарията е невъзможно без участието на детето в приготвянето на храната. Дори самото пускането на топчета от кайма в супата или  домати в пастта формират нови вкусове и правят децата по-склонни да пробват нови, различни ястия.

Събирането на рецепти от потребителите започва от 21 май и ще продължи до 10 юни на интернет страницата на инициативата www.lidl.bg/detskirecepti. Родителите, чиито рецепти бъдат избрани да станат част от кулинарното издание, ще имат шанс да ги приготвят заедно със своите деца под експертното ръководство на шеф Манчев и шеф Шишков, на специално организиран  кулинар лагер. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар