Translate

сряда, 23 май 2018 г.

Второто издание на Глобалния форум на жените лидери ще очертае дигиталните тенденции на настоящето и бъдещето



Събитието, организирано от Съвета на жените в бизнеса в България, е под патронажа на еврокомисаря за цифровата икономика Мария Габриел
Все по-бързото и масово навлизане на цифровите технологии променя начина, по който работим, общуваме, произвеждаме, пътуваме, потребяваме стоки и услуги, живеем. Набиращото скорост сливане  на реалния и виртуалния свят изправя компании, държави и различни социални групи по цял свят пред сериозни трудности, изисквайки нови подходи, умения и начини на мислене.
За да хвърли светлина върху предизвикателствата на дигиталната трансформация на обществата и икономиките и да очертае тенденциите на настоящето и бъдещето, Съветът на жените в бизнеса в България (СЖББ) организира 2-ри Глобален форум на жените лидери. Събитието под патронажа на г-жа Мария Габриел - еврокомисар за цифровата икономика и цифровото общество, ще се проведе на 4 юни 2018 г. в Националния дворец на културата като  част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС.
Под мотото „Да вдъхновим дигиталните лидери на бъдещето“  форумът ще събере в столицата водещи представители на национални и международни институции, компании и неправителствени организации от България и Европа, за да очертаят възможностите и предизвикателствата на дигиталния преход, да идентифицират  необходимите  умения на бъдещето и да препоръчат  устойчиви мерки за включване на различни социални групи.
 „Цифровата трансформация на обществата и икономиките носи със себе си необятни възможности, но и множество предизвикателства. Тя променя цялостната парадигма на съществуването ни, бележейки един нов етап на сливане на двете реалности – физическата и виртуалната”, обяснява д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на Siemens България и председател на УС на СЖББ.
„Надграждайки успеха на първото издание на Глобалния форум на жените лидери от май 2016 г., целта ни с новия форум е да покажем как правителствата и бизнесът могат да ускорят и улеснят дигиталната трансформация на Европа, възползвайки се от възможностите на технологиите и същевременно овладявайки потенциалните заплахи.  В същото време искаме да хвърлим повече светлина върху новите дигитални умения, които ще са необходими, за да бъдем успешни в една изключително динамично променяща се среда”, допълва тя.
Сред потвърдилите участници във 2-рия Глобален форум на жените лидери са евродепутатът Ева Майдел, Лиляна Павлова, министър на българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Зорница Русинова, – заместник-министър на труда и социалната политика на България, Деница Сачева – заместник-министър на образованието на България, Атанас Темелков – председател на Държавна агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ), Янина Кугел, член на УС на Siemens AG, Цветанка Минчева, член на УС на УниКредит Булбанк, Лидия Шулева, вицепремиер на България в периода 2001-2005 и член на УС на СЖББ, и други. В конференцията ще се включат още представители на европейски и български институции, водещи компании, неправителствени организации и млади хора.
Международният форум ще се проведе на 4 юни 2018 г. като част от програмата на българското председателство на Съвета на ЕС

Няма коментари:

Публикуване на коментар