Translate

петък, 11 май 2018 г.

„Локомат за България” в центъра на вниманието и на 59-ия конгрес на австрийското офталмологично дружество


Д-р Анелия Хохвартер ще представи отново дарителската кампания пред 800 лекари в Шладминг, Австрия

Известният ски курорт и миньорски град Шладминг в Щирия, Австрия ще бъде домакин на 59-и конгрес на австрийското офталмологично дружество. Форумът бе от 9-и до 11-и май 2018 г. и в него участваха над 800 водещи офталмолози от немскоговорящата част на Европа.
И тази година д-р Анелия Хохвартер представи своя проект „Локомат за България”, както и романът си „Пътуване"("Eine Reise ins Land der Sonne"), научи сайтът Sanus et Salvus. Специално за гостите бе доставен част от тиража на немски език и на английски език.Отделно, на регистрацията бе поставена и дарителска кутия в полза на кампанията.
Миналата година книгата на д-р Хохвартер предизвика фурор на 58-ия конгрес, като най-много закупени книги бяха от фирма” Андре”.
Междувременно, д-р Хохвартер  бе избрана за председател на комисията за интернационална офталмология, която отговаря както за лекарските мисии и взаимоотношения с развиващите се страни за обучение на медицински персонал, така и международните контакти на дружеството с офталмолози от цял свят.
--------
Локомат е медицински робот, който помага в лечението и рехабилитацията на пациенти с пълна или частична загуба на двигателните функции. Целта е рехабилитацията с медицинския робот да струва безплатно на пациентите в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар