Translate

четвъртък, 24 май 2018 г.

25-то юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино стартира с прожекция на „Геният: Пикасо“


на 28-ми май от 19 ч. в кино Люмиер Лидл (НДК).
Световната ТВ поредица разкрива подробности от забележителния личен и творчески живот на най-прочутия и противоречив художник на XX век, създател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21:55 часа по National Geographic. Откриващата прожекция от фестивала се осъществява с любезното съдействие на FOX Networks Group и ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства може да си вземе пропуск от Институт Сервантес от понеделник до четвъртък между 09 и18 ч., а в петък между 09 и14 ч. 
Тази година ежегодната филмова кино панорама ще се проведе в периода 28 май - 03 юни и ще мине през София, Пловдив и Варна.
По време на фестивала ще бъдат представени 13 творби на световни режисьори по-голямата част, от които ще бъдат излъчени за първи път в България.
Тазгодишната филмова селекция от испански и иберо-американски филми включва основно комедии като: „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и много други.
Кино фестивалът ще продължи до 3-ти юни в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8лв.  могат да бъдат закупени на касите в кината.
Седмицата на испанското и иберо-американското се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания, със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата, и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.
Повече информация за филмите и програмата на фестивала може да намерите тук: https://www.facebook.com/SpanishCinemaWeek/.



Няма коментари:

Публикуване на коментар