Translate

петък, 18 май 2018 г.

„Откритие 2018” с нова визия


За мнозина фестивалът „Откритие“ се свързва предимно с първите изяви на Миро-Мирослав Костадинов и Галина Курдова (дует „Каризма“), Десислава Добрева, Нора Караиванова, Поли Генова, Николай Манолов, Михаела Филева и много други български изпълнители, които днес са сред звездите на младото поколение.
В международен мащаб сред лауреатите на фестивала са носителката на награда „Грамми“ Джия Руа, рок-звездата Дино Джелусич, финалистите на Евровизия Нико, Михай Трайстариу, Луминита Ангел, а също така и познатите от сцените на Сан Ремо Лука Сепе, Елза Лила и много други млади и талантливи изпълнители. Те получиха първите си награди на сцената на “Откритие” във Варна и с гордост вписват българският фестивал в своите биографии.
A сред гостите на фестивала през годините са били почти всички популярни български имена, както и международните звезди Филип Киркоров, Джон Лоутън, Ин-Грид, Лейди Лишър, Силвия Медзаноте и много други. Част от тях ще се появят на екраните, в аудиовизуалния спектакъл "Звездите на "Откритие" - в неделя на сцената на драматичмия театър "Стоян Бъчваров" във Варна, а на самата сцената ще бъдат вокалистите на италианската група "Хит Итали", Орлин Павлов, един от най-познаваемите гласове на Румъния-Михай Траистариу, малтийката Дженис, азербайджанеца Амир, джаз-певицата от Германия Александрина Симеон, Мартин Костадинов, формация ДА и др.
27-то издание на феста ще стартира с успешен акустичен  рок, ще продължи с вокален джаз, ще припомни и анализира българската популярна музика от времето на соца с проф.д-р Розмари Стателова, с филм на Георги Тошев за Фрида от АББА и др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар