вторник, 29 май 2018 г.

Оспорвана битка за медали: Хирург и акушерка спечелиха традиционния тенис турнир ”ВМА-2018”


Медицински специалисти и служители на Военномедицинска академия се изправиха един срещу друг в рамките на традиционния тенис турнир, провеждащ се под патронажа на началника на болницата.
Работата на медиците е изключително натоварена и отмора от тежкото ежедневие намират в спорта.За пореден път, освен като бойци в работата, те се доказаха и като бойци в един от най-аристократичните спортове, превърнали го в свое хоби и забавление.
Много емоции и спортен хъс белязаха съревнованието на двойки, завършило с триумф на единствената смесена двойка – коремният хирург д-р Петко Димов и представителката на дамите и редовен участник в турнира Ралица Вълчанова, акушерка в Клиниката по „Гинекология”.
На второ място се наредиха Владимир Солаков, експерт в отдел „Медицинска и компютърна техника и компютърни системи”, и магистър-фармацевт Димитър Бъчваров.
Почетното трето място остана за двама хирурзи - д-р Петър Трендафилов и д-р Владимир Стефанов, който беше дебютант в настоящия турнир.       
Участие в състезанието взеха още коремните хирурзи д-р Стамен Чупетловски и д-р Свилен Петков, офталмологът д-р Атанас Калайджиев и гастроентерологът д-р Иван Попадийн.
Всички медалисти бяха наградени от началника на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
„Благодаря Ви, че поддържате традицията. Желая Ви много успехи и занапред”, заяви проф. Мутафчийски и не скри адмирациите на ръководството на болницата по отношение провеждането на подобни мероприятия.
Участниците в турнира от своя страна благодариха за подкрепата и обещаха, че ще продължат да търсят нови таланти.


Няма коментари:

Публикуване на коментар