Translate

четвъртък, 17 май 2018 г.

Служители на ВМА с награди по случай Международния ден на сестринството – 12май


Тържественото събрание бе открито от полк. проф. Румен Попов, д.м., зам.началник на ВМА.Той каза:
-12 май е определен за Международен ден на сестринството, защото на тази дата е родена Флорънс Найтингейл, считана за основоположник на модерното сестринство и основател на първото училище за медицински сестри.
Ние, като служители във Военна болница, можем да се чувстваме особено свързани с този празник, защото сестра Найтингейл прави истинска революция в обслужването на ранените и болни войници по време на Кримската война. Тя ръководи група от медицински сестри, обучени от нея, която поема изцяло медицинските грижи за пациентите, независимо от скептицизма на лекарите. Още нейните действия показват, че сестринската роля е незаменима и не по-малко важна от тази на лекарите, се казва в поздравителния адрес на ръководството на ВМА до всички професионалисти по здравни грижи.
Проф. Попов изказа признателност на всички медицински сестри, акушерки, медицински и рентгенови лаборанти, рехабилитатори за  неуморния им всекидневен труд, високия професионализъм, компетентност, както и за всеотдайните грижи, които полагате за пациентите във Военномедицинска академия. Той каза още:
-Много колеги решиха да търсят реализация в чужбина. Въпреки трудностите обаче, в България останаха достойни хора, готови да докажат, че професиите ни са ценни и уважавани от обществото. Вярвам, че и занапред ще продължите да работите все така сърцато. Благодаря Ви за всичко, което правите за ВМА и нашите пациенти. Разчитаме много на Вас, колеги, заяви заместник-началникът на ВМА.
Шестима служители на ВМА бяха наградени по случай Международния ден на сестринството: ст. м. с. Валентина Цекова – Спешен болничен травма център; ст. м. с. Валентина Божкова – Клиника „Съдова хирургия”; м. с. Станка Тодорова – Клиника „Съдова хирургия”; м. лаб. Светлана Атанасова Радева – Катедра военна епидемиология и хигиена; м. с. Лена Николова Недекова – Клиника „Съдова хирургия”; м. с. Ирина Иванова Димова – Централна военномедицинска комисия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар