Translate

понеделник, 2 април 2018 г.

Визия за София стартира проучвания и набира експерти за следващите стъпки в създаването на стратегията за града


Част от планираните проучвания са свързани с анализ на пешеходната свързаност и достъпност в града; сграден фонд; достъпност до кварталите с обществен транспорт; транзитен трафик през центъра на града; икономически профили по сектори и райони; биологично разнообразие и зелени клинове; ефективност на обществените обсъждания; атрактивност на София като туристическа дестинация и качество на туристическия продукт; идентичност и разказ за София като бранд; социално въздействие на изкуствата върху града. Предвижда се и голямо количествено и качествено социологическо изследване, което да послужи за създаването на споделена стратегия за развитие на града.
В рамките на стъпка 3 в направление Управление ще се изведе и количествена и качествена оценка за ефективността на обществените обсъждания. Основна цел на изследването ще е да създаде препоръки за подобряване на процеса на консултация и въвличане на заинтересованите страни. Последното стартиращо проучване, свързано с управлението на СО, е изследване на степента на удовлетвореност на служителите в общинската администрация, което ще се проведе от избрания в стъпка 3 експертен екип по направление Хора. То ще проследи нивото на удовлетвореност на общинските служители от структурата и начина на управление на вътрешните процеси и ще направи оценка на материалната база; заплащането; взаимодействието с пряк ръководител; обема работа спрямо време; комуникацията с други отдели; комуникацията с граждани; обективно оценяване на личната работа, стимули, конструктивна обратна връзка, целеполагане; процес по възлагане на задачи; санкции и други параметри.
Като съществена част от работата в стъпка 3 на Визия за София, ще се проведе и общо социологическо изследване за качество на живот и нагласи, свързани с бъдещото развитие на град София, което ще включва аспекти от отделните направления и техните теми - Хора, Идентичност и култура, Транспорт, Околна среда, Градска среда, Управление и Икономика.
След провеждането на изброените изследвания ще бъдат финализирани темите, които ще залегнат във всяко направление на Визия за София и ще бъде създадена структурата на стратегията. В стъпка 4 ще бъдат определени и целите на Визията, които ще бъдат публично обсъдени в следващите стъпки от процеса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар