Translate

неделя, 11 март 2018 г.

Купуваме билети за спектаклите на Народния театър „Иван Вазв“ вече и през EPAY-Go „билети и събития“


Дигиталната платформа вече ще позволява закупуването на билети и с чуждестранни карти и на всички каси на Изипей в страната

Зрителите на Народния театър „Иван Вазов” вече ще могат за закупуват електронни билети за спектаклите на театъра и чрез най-новата платформа за продажба на билети у нас – EPAY-GO „Билети и събития“, съобщиха директорът на първата ни сцена Мариус Донкин и Георги Маринов, изпълнителен директор на Ипей АД, чиято разработка е платформата.
Народният театър „Иван Вазов” е първият театър, който дава възможност на зрителите си да ползват системата EPAY-GO. С нея вече успешно работят Софийската опера и балет, както и Софийската филхармония.
Донкин съобщи и друга важна новина, свързана с Народния театър, а именно – предстоящото създаване на Асоциация на балканските национални театри. На 9, 10 и 11 март по покана на театъра у нас ще гостуват директорите на националните театри на Румъния, Сърбия, Косово, Албания, Македония, Гърция и Турция. Целта е подписването на Меморандум, чрез който те ще обединят усилията си за съставяне и обсъждане на нови художествени платформи, идеи и форми на функциониране на театъра и споделяне на нови и работещи творчески идеи и практики в работата на Националните театри като основни национални културни институти, представящи националната и регионалната идентичност на балканските страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар