Translate

сряда, 14 март 2018 г.

Водещи хематолози от чужбина ще консултират безплатно деца и възрастни в София

Проф.Апак

На 24 март в България пристигат проф. д-р Хилми Апак, специалист по детска онкология и хематология, и колегата му педиатър доц. д-р Исмаил Гьонен. На 31 март ще бъде в София проф. д-р Мустафа Йенерел, един от най-авторитетните хематолози в Турция с международен опит в лечението на заболявания на кръвта. Всички те са част от екипа на високотехнологичната болница Liv Hospital и ще консултират безплатно пациенти в столицата.
Специалистите пристигат у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до последните достижения в медицината, като си партнират с едни от най-добрите лечебни заведения и специалисти от цял свят.
Проф. Хилми Апак е специалист с повече от 25 години опит в лечението на рак при деца. Двамата с доц. Исмаил Гьонен ще гостуват за втори път в България, с която вече ги свързват и успешно излекуваните малки пациенти, част от които са сложни случаи с голям отзвук в обществото и медиите. Ракът при децата се среща рядко и е различен от този при възрастните, а в около 30% от случаите става въпрос за левкемия, наричана още рак на кръвта. Втори по честота са туморите на мозъка и гръбнака, следвани от невробластоми, лимфоми и саркоми. Добрата новина е, че в повечето случаи тези заболявания са лечими, което се дължи както на напредъка в медицината, така и на особеностите на детския организъм, който притежава уникални способности за възстановяване, отбелязва проф. Хилми Апак.
Проф. Йенереп
Проф. Мустафа Йенерел е хематолог с дългогодишен опит като лекар и преподавател, с научен опит в САЩ и интереси в областта на злокачествените хематологични заболявания; левкемия, лимфом и миелом; хеморагии и нарушения на коагулацията; анемии. В работата си прилага най-съвременните методи в хематологията, която е една от медицинските сфери с най-бурно развитие през последните години. Нови „умни“ лекарства, таргетни терапии, клетъчни лечения и редица други нововъведения дават надежда на пациентите със заболявания на кръвта.
Желаещите да се възползват от възможността за безплатна консултация в София трябва да се запишат предварително на тел. 0879 977 401 или 0879 977 402, както и да предоставят всички медицински документи, с които разполагат до момента.


Няма коментари:

Публикуване на коментар