Translate

четвъртък, 22 март 2018 г.

България се присъедини към международния проект "Футбол за приятелство"


 Тази година Футбол за приятелство 2018 на Газпром ще обедини децата от 211 страни и региони

Шестият сезон на проекта "Футбол за приятелство" официално стартира в Москва февруари 2018 г.. Футбол за приятелство е Международен детски социален проект, организиран от "Газпром" - официален партньор на ФИФА и Световно първенство по футбол Русия 2018. Целта на програмата е да включи младото поколение по целия свят в популяризирането на най-важните човешки ценности сред своите връстници - приятелство, равенство, мир и уважение към различните култури и националности. 211 страни и региони се присъединиха към Футбол за приятелство през 2018 г. Последните събития от сезона ще се проведат в Москва, Русия, 8-15 юни 2018 г.
По време на жребия бяха формирани 32 международни отбора на приятелството, в които всеки млад играч от всяка страна ще заеме своята позиция - вратар, защитник, халф или нападател. Отборите се формират на принципа "футбол за приятелство" - спортисти от различни националности, различни полове и различни физически способности ще играят в един отбор. Играчите са на 12-годишна възраст. Всеки международен смесен отбор на приятелството ще бъде трениран от млади треньори - футболисти от 14-16 години от различни страни. Повече от 5000 медии от целия свят ще обхванат програмните събития, както и Международния детски пресцентър на F4F, състоящ се от млади 12-годишни журналисти от 211 страни и региони. Националният подбор на участниците, които ще станат млади посланици на мира, приятелството и равенството в техните страни, започна по целия свят.
За шеста поредна година България ще се присъедини към Международния проект "Футбол за приятелство". Тази година младите посланици от България - млад футболист и млад журналист ще популяризират ценностите на проекта в страната чрез серия от дейности, координирани от “APRA Porter Novelli”.
32-та отбора ще се състезават на Световното първенство по Футбол за приятелство на 12 Юни 2018. На следващия ден младите посланици ще се срещнат на най-важното събитие - шестият международен форум "Футбол за приятелство", където ще обсъдят начини за популяризиране на ключовите ценности на програмата по целия свят.
По време на Международния лагер за приятелство младите играчи под ръководството на младите треньори и под наблюдението на известни футболисти ще се учат на ключовите стойности на програмата в Девет Училища за Ценности. ООН счита тази инициатива за уникална образователна програма.
Този сезон, в подкепа на застрашените видове, всичките 32 международни отбора на приятелството, ще са кръстени на застрашени животни от всички континенти на света.
Видео от жребия е налично на официалния канал на Футбол за приятелство в YouTube: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP .

Няма коментари:

Публикуване на коментар