понеделник, 26 февруари 2018 г.

Д-р Йордан Христов спечели трето място в конкурса „Young and Energetic Scientists“Проектът му представи иновативен за България и щадящ пациента метод за подмяна на колянната става

Д-р Йордан Христов спечели трето място в 9-тото издание на конкурса „Young and Energetic Scientists", организиран от Клуб Млади Таланти, с проекта „Роля на компютърната навигация в мекотъканния баланс при колянно ендопротезиране“. Той представи иновативен за България метод, при който посредством компютърна навигация процедурата по подмяна на колянната става е по-точна и по-щадяща пациента, намалява се възможността от човешки грешки до минимум и се увеличава живота на ставите. Д-р Христов бе сред петте финалисти на конкурса и проектът му се състезаваше с разработки в сферата на обработката на информация, енергетиката, електро-химия и управленски системи.
„Конкурсът ми даде възможност да представя пред по-широка аудитория иновативния медицински метод за колянно ендопротезиране. Искрено се надявам скоро той да бъде въведен като златен стандарт в българската практика и да бъде въведен като нов раздел в програмите за специализация с насоченост към 3D технологиите“, сподели д-р Христов, който е лекар-специализант към Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ с ръководители доц. д-р Венци Росманов и д-р Пламен Ненов. Той завършва Медицинския университет в гр. Плевен през 2016 г. с пълно отличие и е удостоен с приза „Златен Хипократ“. Участвал е като лектор в три международни студентски конференции и XI Конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология.

Няма коментари:

Публикуване на коментар