Translate

понеделник, 19 февруари 2018 г.

Турция - изгряваща дестинация за медицински туризъм





Турският съвет за медицински туризъм (THTC) бе представен на изложението „Ваканция и СПА” за първи път с брошура на български език и чрез своя представителен офис в София.
На кръстопътя между Изтока и Запада, пазарът на здравни услуги на Турция преминава през цялостно преструктуриране. Наред с непрекъснатото подобряване на качеството, либерализирането, усъвършенстването и разширяването са ключовите фактори за този бърз преход. Държавните инициативи за реформи в здравната система, притокът на частни инвестиции и уникалните културни и географски ресурси на Турция постепенно превръщат местната палитра от здравни услуги в следващия притегателен център за световния пазар на медицински туризъм.
Турция разполага с 2000 здравни институции, сред които свръхмодерни болници. 54 от тях са акредитирани от американската организация JCI (Joint Commission International). Това представлява над 21% от общо акредитираните болници от JCI в 58 страни по света.
Поради високото качество на медицинските услуги, географските преимущества и достъпните цени, болниците в Турция бързо стават доставчици на здравни услуги за пациенти от цял свят.
През 2017 г. в Турция са се лекували над 750 000 пациенти от 144 държави.
Защо да изберем ТУРЦИЯ за медицински туризъм?
-          Сред топ 3 в световните дестинации за медицински туризъм и първата, предпочитана от европейските граждани дестинация за медицински туризъм;
-          През последните 10 години Турция инвестира повече от 30 млрд.щатски долара в нови болници и технологии;
-          Турция разполага с повече от 10 000 лекари, завършили медицински университети в САЩ;
-          Тук са най-успешните лекари, извършващи трансплантации на органи,  специалисти в прилагането на технологиите за употреба на стволови клетки, блестящи лекари при лечението на рака;
-          Турция се слави като най-гостоприемна за своите посетители страна и с най-достъпни цени за висококачествено лечение!
Какво е map2heal?
THTC разработи специална международна онлайн платформа за здравни специалисти и пациенти с цел да се осигури директна комуникация между пациентите и доставчиците на здравни услуги, без да се използва медиатор. Високотехнологичният онлайн уеб портал map2heal обслужва както мрежовите офиси от световната мрежа на THTC, така и  международните пациенти и здравните институции в Турция.
В момента платформата е на разположение на 17 езика и работи в над 20 държави. Тя предлага глобален избор на лекари въз основа на индивидуалните нужди на пациентите и предоставя по-бързи отговори от болниците и клиниките, членуващи в THTC. При търсене по ключови думи, свързани със заболяване или симптоми или при търсене по конкретни медицински департаменти, чрез системата пациентът получава шанс да получи онлайн "второ мнение" от световни лекари и здравни институции, като осигурява трансфер на медицински документи – диагнози, резултати от изследвания и пр. -  до желаните здравни специалисти. Чрез платформата може да се проведе разговор на живо с лекари, осигурява се лесно проследяване преди и след операцията. Системата изпраща цялостна оферта за провеждане на избраното лечение, генерирана от избраната болница или здравна институция, която включва както медицинското , така и туристическото обслужване на пациента.
Всичко това превръща map2heal в онлайн платформата, която глобализира здравния туризъм.
Очаква се съвсем скоро платформата да заработи и на български език.

Няма коментари:

Публикуване на коментар