Translate

понеделник, 19 февруари 2018 г.

Зам. министърът на отбраната ген.-лейт. Атанас Запрянов представи официално началникa на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски



Той е назначен с указ № 27 от 07.02.2018 г. на президента на Р. България и заповед № КВ-65/12.02.2018 г. на министъра на отбраната.
Военномедицинска академия се е утвърдила като един от стълбовете на националната ни сигурност и като европейското лице на българското здравеопазване. Тя се нарежда сред най-предпочитаните лечебни заведения в страната – място, извоювала на базата на дългогодишните традиции и широко отворените врати – не само за контингента на Въоръжените сили, но и за гражданското население на страната.
Това заяви заместник-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов и добави, че с цел избор на най-подходящ офицер за началник на ВМА комисия, назначена със заповед на министъра на отбраната, извърши предварителен подбор и номинация на офицери за заемане на длъжността.
След изслушване и защита на концепциите на всеки от кандидатите за длъжността началник на ВМА и главен лекар на Въоръжените сили на Република България и въз основа на направените оценки, комисията определи като най-добре представил се и най-подходящ за длъжността полк. проф. Венцислав Мутафчийски, подчерта зам.-министърът и представи накратко професионалната му визитка.
Впечатляващата биография на бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, както и качествата на добър стопанин и администратор, демонстрирани до момента, са една много добра база за отговорния пост, който  заема. Вярвам, че със своята ясна визия и национална отговорност бригаден генерал професор Венцислав Мутафчийски ще продължи дейността си по изграждане и развитие на военномедицинските способности на Република България, подчерта още заместник-министърът на отбраната.
Служа на Република България, заяви от своя страна бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
По-рано разглеждах снимките на всички началници на ВМА - толкова достойни хора. Направо ме достраша от това, което ми предстои. Това е огромна отговорност, която нося пред всички и пред ВМА, която е институция, утвърдила се като еталон в медицината и еталон за устойчиво лечебно заведение, чертаещо модата в медицинската наука, коментира бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.
Пред личния състав на болницата той изтъкна основните тези, които е застъпил в концепцията си, а именно: продължаване и затвърждаване на финансовата стаболност на ВМА; съхраняване на кадрите във ВМА и създаване на възможност за устойчиво кариерно развитие; превръщането и утвърждаването на ВМА като високотехнологична болница; ВМА да бъде на висотата да отговори на очакванията на нашите съюзници от НАТО и да укрепва бойната готовност.
Това е 4 изречения, но те са изпълнени с дълбоко съдържание, подчерта началникът на ВМА.
Уважаеми господин заместник-министър, напълно осъзнавам отговорността, пред която съм изправен. Ще положа всички усилия, за да оправдая вашето доверие и доверието на моите колеги. Искам да ви призова да ме подкрепите в тези начинания, аз ще бъда изключително искрен и коректен с вас. Защото нито една добра идея не може да бъде осъществена, ако няма съмишленици, които да са убедени в правотата на тази идея. Благодаря ви, заключи бригаден генерал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS.

Няма коментари:

Публикуване на коментар