Translate

четвъртък, 22 февруари 2018 г.

Надежда за избавянето от белези и стрии



Д-р Ана Пейкова - клиника Дерма ЕЛИТ: С авангардния апарат Venus Viva се заличават както хлътнали, така  и изпъкнали несъвършенства и възстановителният период е 24-48 часа 

Преди да разкрием как точно действа новият апарат Venus Viva, първо трябва да обясним какво представлява белегът. При нарушаване целостта на кожата, когато се стигне но втория й слой, независимо дали при операция, нараняване, като последица от акне, кожата реагира с т.нар белези, които могат да бъдат надигнати или хлътнали. Подходът при двата типа белези е различен.
При надигнатите имаме малко повече продукция на фибробласти, на клетъчни съставки т.е. в този случа освен с лечение за изравняване на белега, трябва да се третира и с определени лекарствени средства, които да го стопят.
При хлътналия имаме недостиг на колаген и еластични влакна и кожата реагира с т.нар. фиброза. При зарастването и оздравяването раната придърпва надолу епидермиса и така се получава хлътване, което се третира малко по-трудно, защото трябва да се изгради новата кожа. Тук е хубаво е да се съчетаят няколко процедури, за да бъде повлияването максимално. Важно е дерматологът да има опит, да установи каква е причината за белега, да определи каква комбинация с инжекционно използване на хиалуронова киселина или колагенови капсули през устата, съчетани с процедури да се приложи.
При апаратните методики за повлияването на белезите недостатъкът е дългият възстановителен период. Всеки иска да си направи процедурата и да се възстанови максимално бързо. И тук идва предимството на новия апарат на Venus Concept - Venus Viva, тъй като той има най-кратък възстановителен период между 24 и 48 часа в зависимост от чувствителността на кожата. Това е уред, който конкурира CO2 лазерите. Те изпаряват горния слой на кожата и по този начин активират колагенообразуването, така че хлътналите белези да се попълнят и да се изравнят с горния слой на кожата.
Venus Viva е технология, която съчетава фракционирана радиочестота с
електромагнитни полета.Фракционираната радиочестота прави това, което върши CO2 лазера. 
Най-общо казано – наранява кожата с ток и така се активира колегонообразуването.Тъй като не се третира със светлина , а с електричество,  кожата не е фоточувствителна. Процедурата може да бъде правена и през лятото.
Друго предимство са електромагнитните полета, които като технология се използват във фракционираната радиочестота на Venus Viva. Тези пулсиращи електромагнитни полета осигуряват достъпът на кислород, активират образуването на фибробласти и създаването на нови кръвоносни съдове, защото там, където има хлътване и белег (главно при акне) кожата е попълнена с мъртва тъкан – фиброза, и за да се освежи е необходимо да се създадат нови кръвоносни съдове. А това се предизвиква от пулсиращите електромагнитни полета.
Освен това Venus Viva може да се използва, както при стрии - дава страхотен ефект, така и при заличаването на фини бръчки, торбички под очите и разширени пори.
За най-добър резултат е хубаво да се направят три процедури в три поредни месеца. Може да се обработва както само зоната с белега, така и цялото лице.
Когато има белег е по-ефикасно да се третира по-широко поле около него,за да се активира повече колагенообразуване и така да се подпомогне оздравителният процес.
Когато белегът е надигнат, е добре да се съчетае с инжектиране на кортикостероиди, които да го изгладят, да го изравнят с нивото на кожата, след което се прилага процедурата с Venus Viva.
Апаратът работи с електричество, не със светлина, не разширява и не свива кръвоносните съдове,  не дава странични ефекти при розацея и влияе положително на пигментациите, защото след процедурата се получава едно фино излющване за няколко дни под формата на корички. 
Ако сте решили да си поставите филъри или ботокс е добре да са минали поне две седмици от процедурата с Venus Viva. След филърите също не е никакъв проблем да се третира, стига отново да са минали две седмици от поставянето им.
С Venus Viva може да се работи върху цялото лице за тотално подмладяване и възстановяване на кожата, защото дава отличен резултат при фини линии и бръчки, както и при пигментни петна. Лющенето на кожата е щадящо, почти незабележимо и трае няколко дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар