Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

4 компании, които насърчават служителите си да даряват редовно, заслужиха златни отличия „Отговорна компания – отговорни служители“ за 2018



Над половин милион лева и 15 000 часа доброволен труд са дарени през изминалата година от служителите на 14-те компании-финалисти в Годишния знак, връчван от BCause, БАУХ и БДВО

Виваком, Сити България, Isobar /преди eCommera/ и САП Лабс България отново са носители на Златния знак за дарителство от работното място. И четирите компании запазват впечатляващото си представяне от миналата година и са успели не просто да продължат, но и да обогатят своите програми за дарителство и доброволчество от работното място.
На специална церемония бяха наградени общо 14 компании. Отличията се връчват от Фондация BCause, Българска асоциация за управление на хора (БАУХ) и Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) за четвърта поредна година и имат четири степени, които се определят по ясни, измерими и обективни критерии: процент на дарителите спрямо общия брой служители; финансовото съучастие от компанията; системата за привличане на дарители сред служителите; система за популяризиране на информацията как са използвани даренията; ангажирането на служителите с доброволчество.
Носители на сребърен знак за 2018 година са Аурубис, Кока Кола, Мобилтел и Прогрес. Бронзов знак получиха DHL, Монделийз, Теленор и The Taxback Group. Знак за дарителство от работното място получиха Омега Софт и ПиПиДи.
Специалната награда за екип, допринесъл за развитието на дарителството и доброволчеството от работното място получиха Isobar. Награда за най-добра доброволческа програма от работното място получи САП Лабс България. "Вярвам, че всяка компания е това, което са нейните служители. Вие - екипите в Човешки ресурси и Комуникации, създавате условия служителите на компаниите да са отговорни. А с това правите и самите компании отговорни. Благодаря за партньорството и за вашата мисионерска работа", каза Мила Миленова, председател на БДВО. "Горда съм и щастлива, че сме част от тази мисия", бяха думите на Детелина Смилкова, председател на БАУХ.
Това е отличието-мотиватор да продължаваме напред и да увличаме още хора с нас, всяка година да сме по-добри от предишната, коментираха представители на отличените компании.
Богдана Манова от фондация "Дечица" се обърна към събралите се с думите: "Нашата работа нямаше да бъде възможна без отговорни компании и отговорни служители, които даряват всеки месец част от заплатата си за важни за тях каузи. А BCause е вашият гарант, че парите отиват там, където трябва".

Няма коментари:

Публикуване на коментар