Translate

петък, 9 февруари 2018 г.

В началото на месеца на сцената на „Театър 199 Валентин Стойчев" се приюти за първи път „Приятно ми е, Ива!"




Представлението бе първият моноспектакъл на актрисата Ива Тодорова, която е и автор на текста. Тя е позната на почитателите на театъра със запомнящата се роля на еколожката от спектакъла „Добре дошли в България", за която получи номинация за „Аскеер 2017".
Колко личности могат да живеят в един човек? Правим ли това, което обичаме? Обичаме ли това, което правим? Какво е да си пораснал? Каква е връзката между популацията на лешоядите и ежедневието на рекламния директор? А между любовен монолог и изгоряла крушка?
Отговорите, разбира се, са различни за всеки един човек от публиката. На сцената оживява такъв, какъвто е, животът, без маска и без грим. 
Ива е сред любимите ученици на великия Крикор Азарян. В началото на новия век играе в Народния театър „Иван Вазов", театрална работилница „Сфумато", в Театъра на българската армия. Снима се във филми като символичния „Дунав мост", после... среща любовта, която я отвежда в далечна Италия за години. Там създава театрална компания за работа с деца. През 2009 г. се връща в България и започва работа в Списание 8, където до днес е рекламен директор.
Консултант на постановката „Приятно ми е, Ива!" е режисьорът Стоян Радев, сценичната среда е дело на Елица Георгиева и Момчил Алексиев.
Следващите представления са на:
18 февруари 2018 г. от 19,30 ч 
2 март 2018 г. от 19,30 ч
21 март 2018 г. от 19,30 ч

Няма коментари:

Публикуване на коментар