Translate

понеделник, 29 януари 2018 г.

Поморие излезе на протест срещу планираното унищожаване на Парк „Яворов”



Гражданска инициатива „Да спасим Яворовите скали” излезе с призив към гражданите на Поморие да се включат в протеста срещу унищожаването на емблематичното за града място.
„Да се помолим за обърканите души на oбщинските съветници и кмета на Поморие! Заедно да отправим молитва към Свети Георги – покровителят на Поморие да пречисти душите на общинските съветници от сребролюбието и на сесията на 30 януари 2018 г. да гласуват "ПРОТИВ" внесената докладна на кмета, свързана с изграждането на хотел до Яворовите скали!”, се казва в апела.
Протестът, по време на който бе отслужен и молебен,се проведе на 27 януари 2018 година до кръговото кръстовище пред манастир „Свети Георги”.
Целта на събитието бе публично да бъде изразено несъгласието на гражданите с решението на Общински съвет-Поморие да посегне на най-знаковото място в града - Парк „Яворов”, включващ паметника на великия поет, Яворовите скали и лятно кино „Яворов”.
С него се каза категорично „не” на парцелирането на територията под паметника на Яворов, преобразуването на част от нея в частна общинска собственост в полза на частен инвеститор, който планира на това място строеж на хотел, както и на бетонирането на Яворовите скали.


Няма коментари:

Публикуване на коментар