Translate

понеделник, 22 януари 2018 г.

Специалисти от АГ болница „Майчин дом“ извадиха две 25-сантиметрови миоми от бременна жена



Сложна и високорискова операция на бременна в третия месец жена беше направена от екип на АГ болница “Майчин дом”. Майката и плодът са в стабилно състояние. Жената е на 36 г. от Добрич и това е първа бременност за нея. Такава операция се среща много рядко и е много сложна, защото се извършва по време на бременността, без плодът да бъде засегнат.
Началникът на отделение “Високорискова бременност със сектор инфекции и бременност” доц. Дяволов, в екип с началника на Първа гинекологична болница и зам.-директор на “Майчин дом” доц. Славчев и д-р Петракиева се справиха блестящо. Това е още едно доказателство, че специалистите в нашата болница са най-добрите в цялата страна.” каза изпълнителният директор на “Майчин дом”, доц. Иван Костов.
“Направихме биохимичен скрининг, за да проверим дали няма малформации на плода. Искахме да се убедим, че всичко с него е наред. След това пристъпихме към операцията. Всичко мина отлично. Екипът ни често се сблъсква с подобни сериозни случаи. Това е напълно нормално за нас, тъй като ние сме най-голямата АГ болница в страната, с най-добрите акушер-гинеколози, сподели доц. Дяволов.
Пациентката се чувства добре, в момета е в стабилно състояние, ще остане под наблюдение в „Майчин дом“, като се очаква да бъде изписана след 10 дни.



Няма коментари:

Публикуване на коментар