сряда, 10 януари 2018 г.

У нас най-много бебета са родени в СБАЛАГ “Майчин дом” през 2017 г.Първото дете (момченце 3420 гр. и 50 см.).за новата 2018 година в болницата е родено в 00:46 часа.
В СБАЛАГ “Майчин дом” се раждат най-много бебета от цялата страна. През 2017 г. тук са се родили 3910 бебета, от които 134 двойки близнаци и едни тризнаци.
-Това се дължи на високия професионализъм на всички специалисти и на грижата, която е на световно ниво в болницата. Благословени сме отговорността за майките и техните рожби да е същността на работата ни, каза изпълнителният директор на болницата доц. Иван Костов.
Интересен факт е, че статистиката от години е категорична - най-много зачевания има в дните по Коледа и Нова година.
В СБАЛАГ “Майчин дом” се намира и най-добрата Неонатологична клиника, която през тази година е поела грижата за над 730 недоносени бебета, родени в болницата или приети от други родилни клиники.
Изминалите 12 месеца бяха изключително успешни за лечебното заведение, което откри иновативна за България лаборатория за диагностика на HPV, който предизвиква рак на шийката на матката, и продължи да подобрява медицинското оборудване и условията за пациентите. Скоро предстои откриването на ремонтираната послеродова клиника, лаборатория за неинвазивна диагностика на плода, работи се и по създаване на отделение за диагностика и хирургия на рака на млечната жлеза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар