Translate

събота, 9 декември 2017 г.

„Майските рози“ – смразяват кръвта и на най-заклетите почитатели на хоръра



Трилърът от американската писателка Дот Хъчисън, авторка на хита „Градината на пеперудите“, смразява кръвта и на най-заклетите почитатели на хоръра и държи в напрежение читателя до последната страница.
Сериен убиец преследва красиви млади девойки и броят на жертвите му расте. Той „подписва“ покушенията си с откъснати цветя. Разследващите агенти от ФБР Брандън Едисън, Виктор Хановериан и Мерседес Рамирес са нащрек, защото знаят, че тайнственият маниак отново ще излезе на лов и някъде в страната ще се появи труп на хубавица с прерязано гърло, положена върху олтар от рози.
Находчивите ченгета в „Майските рози“ са познати от дебютния роман на Хъчисън „Градината на пеперудите“, който направи истински фурор в САЩ, а също у нас. И двата тома са на пазара с логото на издателство „Милениум“. След големия успех на книгата авторката се развихря в съвсем нов сюжет за нов маниак. Но всички читатели, които вече са омагьосани от стила й, ще узнаят и какво се случва със заловения убиец от предишната книга – Градинаря, който държеше в плен прелестни „пеперуди“ - девойки с татуирани на гърбовете им криле.
Следователите се възползват от това, което са научили по случая в „Градината“, за да се доберат до изверга, преди той да покоси поредната си жертва. А читателят бива изкушен  да се опита заедно с тях да разплете обсебващата криминална загадка.
Хъчисън е майстор на съспенса и отново успява да създаде завладяваща история, грабващ сюжет, реалистични герои и съвършен финал.
Преводач на книгата е Елена Павлова. А красивата корица е на художника Живко Петров.



Няма коментари:

Публикуване на коментар