Translate

събота, 16 декември 2017 г.

Председателят на БЧК връчи златен медал на командващия военноморските сили на България



Акад. Христо Григоров, председател на организацията, връчи на контраадмирал Митко Петев „Медал за заслуги БЧК“ – златен.
„Националният съвет на организацията удостоява командващия военноморските сили на България с това високо отличие за неговата изключителна подкрепа и принос към хуманитарните дейности на Червения кръст“ – каза акад. Христо Григоров. Той изказа дълбока благодарност и признателност и за подкрепата и съпричастността на контраадмирал Митко Петев при организирането и успешното провеждане на Международния фестивал на червенокръстки и здравни филми – Варна.
„За мен това отличие е изключителна чест, защото няма по-истинско призвание от това да служиш на хората. Приемам медала като признание за хилядите младежи и девойки от Военноморските сили на България, партньори на БЧК. В трудните моменти при възникнали бедствия ние ще продължим да бъдем до Вас, скъпи приятели от Червения кръст“ - каза контраадмирал Митко Петев и връчи на акад. Христо Григоров Паметната монета на ВМС – България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар