Translate

сряда, 20 декември 2017 г.

Апарат за детска реанимация получи УМБАЛ Бургас от „Българската Коледа“



Нов апарат, който помага на лекарите да проследяват насищането на органите и тъканите с кислород, а оттам и да сведат до минимум риска от увреждания при новородени в реанимация,  получи Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас. Мониторът за церебрална и соматична оксиметрия е дарение от благотворителната инициатива на президента „Българската Коледа“. Към момента в региона няма друга подобна апаратура. Освен монитора, от изданието на кампанията 2016/2017, Отделението по неонатология получи и инфузионна помпа. Стойността на двата апарата е около 33 000 лв.
„Българската Коледа“ нееднократно е подпомагала детските отделения на Бургаската болница. Благодарение на кампанията лекарите работят с последно поколение медицинска апаратура за изследвания и интензивно лечение. Миналата година пристигна и мобилен рентген, за да не се транспортират бебета в кувьози по етажите, а да се подлагат на изследването на място в интензивния сектор на отделението по неонатология.
Инициативата „Българската Коледа“ за тази година вече стартира. Всеки, който иска да дари, може да го направи чрез SMS на номер 1117, чрез обаждане на 09001117 за фиксирани мрежи или чрез сайта - https://www.bgkoleda.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар