Translate

понеделник, 20 ноември 2017 г.

hOUR SPACE - първото у нас споделено работно пространство за психотерапевти отвори врати




Стартира и целогодишна програма „Психотерапията е за всеки“

Подобна инициатива е първата по рода си у нас.
За разлика от другите споделени работни места, пространството в HOUR SPACE е оформено за специфичните нужди на психотерапевтите. Контактът с техните клиенти изисква уединение, спокойна атмосфера и уют, затова и дизайнът на пространството е решен в минималистичен скандинавски стил от ателие за дизайн Вая. Мястото разполага с модерни кабинети и зали под наем за индивидуални сесии, персонални терапии, групови срещи и специализирани събития, а също така и кабинет за масаж.
„Много от терапевтите у нас, и не само начинаещите, са в търсене на подходящо място, където да посрещнат клиентите си. Нашето пространство отговаря именно на това търсене, като предоставя удобен и бюджетен вариант“, разказва Снежина Маринова, гещалт консултант и съосновател на hOUR SPACE.
Още по-голямата идея, която стои зад пространството, е
Снежина Маринова и  Петя Димитрова
изграждането на общество от терапевти, обединени от желанието да популяризират психотерапията в България и да се преборят със стигмата около нея. Така се ражда и идеята за целогодишната програма „Психотерапията е за всеки“, която ще представи грижата за психическото здраве в контекста на ежедневни ситуации и проблеми, в които всеки човек може да се разпознае. Ще има събития с фокус както за специалистите, така и за масовата публика.
„Всеки месец на годината ще има своята голяма тема, например, стресът в работното ежедневие, семейната среда, хранителните разстройства, възпитание и отглеждане на детето, насилието в семейството и извън него и други“, допълва другият съосновател на hOUR SPACE Петя Димитрова.
Редица специалисти, известни и медийни личности и организации ще застават зад посланието и инициативите на проекта като - SOS Детски селища България, Диляна Попова – модел и актриса, Красимира Хаджииванова и Елисавета Белобрадова с проекта “Майко Мила!” и др.
Освен на сайта www.hourspace.bg, във фейсбук вече е създадено и hOUR SPACE – общество за психология и психотерапия.






 

Няма коментари:

Публикуване на коментар