Translate

неделя, 12 ноември 2017 г.

Златният медалист от eJOI е Мартин Копчев



Той надделя както в генералното, така и в младежкото класиране след първи кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIT. Класирането вече е публикувано на сайта на конкурса http://codeit.bg/.
Първо място както в генералното, така и в класирането за младежи зае Мартин Копчев от Габрово. Въпреки че по възраст попада при младежите, той успя да се наложи сред всички участници. През септември тази година, той спечели златен медал за България от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI, на която Мусала Софт бе съорганизатор. Също така, Мартин бе трети във финалното класиране за Сезон 2016/2017 на CodeIT.
На второ място в генералното класиране се нареди Тодор Бончев от Враца, а трети е Виктор Лучич от Сомбор, Сърбия. В класирането за младежи, за второто място се пребори Благойче Павлески от Прилеп, Македония, а третото място по брой точки зае Виктор Михайлов от София.
Предстои съвсем скоро да бъде обявена дата за провеждането на втори кръг (Спринт). Той ще предизвика участниците с пет „бързи“ задачи, като целта ще e да достигнат до точен резултат при всяка една от тях и всичко това в рамките само на един ден.
Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието могат да се следят на споменатия сайт и във Facebook групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo.

Няма коментари:

Публикуване на коментар