Translate

понеделник, 20 ноември 2017 г.

Книги с добри пожелания ще лекуват онкоболните в Бургас



Благотворителна кампания „Думите лекуват“ стартира новото отделение по медицинска онкология в УМБАЛ „Дева Мария“ - Бургас

Идеята на ръководството на болницата е всички книги, които намерят място в болничната библиотека, да бъдат с послание към болните, които ще ги четат. От УМБАЛ „Дева Мария“ призовават всеки, който иска да остави  своя отпечатък в лечението на коварната болест, да избере книга и да подбере най-топлите думи, които ще стигнат до пациентите. Надписаните книги могат да бъдат пратени на адреса на отделението по медицинска онкология- гр. Бургас, ул. Ванче Михайлов 1, в сградата на ДКЦ „ Свети Георги Победоносец“, където ще срещнат своите читатели.
Не остана човек в България, който да не е докоснат по някакъв начин от бича на нашето съвремие - рака. Помислете за своя познат, който ви е доближил до болестта. Помислете за история, която ви е трогнала. Помислете какво бихте казали на тези хора, потънали в борбата за собственото си оцеляване. Те имат нужда да оцелеят не само физически, но и духовно. Да знаят, че не са сами, че обществото е зад тях и ги подкрепя. Ракът не е равен на обреченост и е време да махнем тази стигма. Борбата не е лека, не е лесна, но нека онко-болните да помнят, че изход има. И докато медикаментите ще лекуват тялото, нека с лечебната сила на думите и доброто отношение да излекуваме и психиката. призовават от болницата.
Първите книги, които намериха място в болничната библиотека, са подарени от областния управител на Бургас- Вълчо Чолаков. По време на официалното откриване на отделението през миналата седмица, губернаторът сподели, че в лично проучване е разбрал колко голяма нужда от окуражителни думи и мотивация имат хората, които преминават през химиотерапия. Това го е провокирало да избере няколко мотивиращи произведения и с това да сложи началото на болничната библиотека.

Няма коментари:

Публикуване на коментар