Translate

петък, 3 ноември 2017 г.

Владислав Горанов, финансов министър : Не плюйте по Лилето, тя е просто вестоносец



След като социалните мрежи изригнаха срещу коментарите на Лиляна Павлова спрямо пенсионерите, а тя очевидно не можа да овладее ситуацията, на помощ се притече финансовият министър.
В момента за пенсии харчим около 13 милиарда на година. Това е около 33% от бюджета. Но освен това, харчим и около 3 милиарда за здравеопазване на пенсионерите, а също им даваме и различни помощи, карти за градския транспорт, билети за БДЖ, и още "десетки други привилегии". Общата сума на разхода ни за пенсионерите е около 18 милиарда лева. Това са 47% от бюджета, обясни Горанов на специално свикана пресконференция в МФ.
Не плюйте по Лилето, тя е просто вестоносец, това е истината, която трябва да приемем.И за емигрантите е права Лиляна. Ако тия 2 милиона души работеха в България, сега приходите в бюджета щяха да са двойни. И щеше да има повече за пенсии. Щом не работят тук, е редно да пращат нещо - може не 500, но примерно 400 или 300 евро месечно и да хранят близките си. Това е морален дълг, след като са избягали и не плащат данъци тук, добави той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар