Translate

понеделник, 20 ноември 2017 г.

Пластика на клепачите връща времето назад в Болница „Тракия“



Блефаропластиката възстановява ефективно младежкото излъчване на лицето, казва офталмологът д-р Димитрина Желязкова

Когато достигнем средна възраст, по лицата ни проличават първите признаци на стареене. Появяват се най-напред в зоната около очите, където кожата е съвсем тънка. Забелязваме, че горните клепачи са се поотпуснали, под очите са се появили торбички, фини бръчки, тъмни кръгове, кожата е загубила еластичност и тургур. Всичко това е придало на погледа уморен вид и като цяло е променило излъчването на лицето. В този случай на помощ идва пластичната хирургия на клепачи, известна като блефаропластика. От години козметичната процедура успешно се прилага в Офталмологично отделение на Болница „Тракия“ от д-р Димитрина Желязкова, която специализира във водещи европейски клиники и постига отлични резултати.
„Обикновено на около 45-годишна възраст идва ден, в който започваме да не се харесваме особено в огледалото. Блефаропластиката успява да върне времето назад за тези мъже и жени, за които е важно да имат същото младежко излъчване, което са притежавали преди около десетина година“, казва д-р Желязкова.
Интервенцията е лека, но изключително ефективна, защото премахва излишната кожа и мастни натрупвания в областта на клепачите и връща свежия вид на лицето. Процедурата е подходяща както за жени, така и за мъже. Преди операцията пациентът се подлага на внимателен офталмологичен преглед, посочва д-р Желязкова. Прави се оценка на всички анатомични особености в областта на очите, след което се извършва прецизно планиране на предстоящата пластика. Процедурата трае кратко – не повече от 2 часа, ако се извършва комбинирана пластика на горни и долни клепачи.  Възстановяването трае около седмица. Максималният ефект от блефаропластиката настъпва след 6-я месец от операцията, когато става пълното възстановяване на колагена на кожата. Резултатите стават все по-добри след 10-я, дори 12-я месец. Ефектът е траен, макар че не може да спре естественото стареене. Няма панацея за преодоляване на този процес, но ако искате да изглеждате дълго време жизнени и млади, това е най-ефективния метод, казва д-р Желязкова. Неоперативните методи, като набралата популярност неоперативна блефаропластика, различните филъри, ботокс, модерните лазерни и радиочестотни технологии разбира се също имат своето място в съхраняване на младостта и красотата, но не притежават този радикален ефект, който дава оперативната блефаропластиката, допълва тя. Колко години след процедурата ще продължи ефектът и зависи и от начина ви на живот, от това как поддържате кожата си, при какви условия живеете и работите. Подходящи за процедурата са всички пациенти, които не страдат от някакво кожно заболяване, инфекция или възпаление. Цената на процедурата е различна в зависимост от това дали ще се прави пластика само на горни или само на долни клепачи или в комбинация. Повече информация и записване за предварителна консултация може да получите от д-р Желязкова на телефон 0888281636 или да и пишете на имейл zhelyazkova.d@gmail.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар