Translate

четвъртък, 16 ноември 2017 г.

Изненадите от „Първи Български Балет – Веса Тонова“ продължават с пълна сила



След успешната премиера на „Спящата красавица“, в началото на годината и пълните с детски усмивки салони, екипа на „Първи Български Балет – Веса Тонова“ е готов и с поредният си детски-образователен спектакъл - шедьовър, с който ще закрият сезона.
Долината на река Лоара, мястото вдъхновило великия майстор на приказките, Шарл Перо, да разположи действието на една от най-известните си приказни истории - „Хубавицата в спящата гора“, вдъхнови и създателите на това представление за пореден път да надникнат в историята на приказката, музиката и балета - епохите, в които са се зародили приказката и балетната ѝ форма. Разкриват се непознати за децата моменти от оригиналния текст, интересни герои от познати филмирани версии, умело вплетени в либретото на балета. Със средствата на съвременни танцувални елементи, пантомима, слово и класически балет, се представя приказката в един нестандартен формат, с послания не само към децата, но и към техните родители.
Продуцентския екип е повече от ясен. Отново тандемът – Тонова, Раковски, Герон са подготвили спектакъл, в достъпна за децата форма, обединяващо ядро на музика, театър и балет. Мястото също е ясно – Сити Марк Арт Център.

Каквито идеи да влагаме в приказките, днес те имат същата функция каквато винаги са имали - да оформят представите за добро и зло, за героично и низко, за семейство и чест, но и да доближат децата до техните дълбоки страхове и копнежи и да им помогнат да се справят с тях. Наред с останалите добродетели, любовта е онова, което пребъдва, отвъд всичко тленно, отвъд всички житейски успехи и провали.
Освен с част от познатите артисти от премиерните спектакли, този път на сцената ще се изявят и нови имена, с които не сме работили до момента, надявайки се да изненадаме публиката на 18 ноември, ни съобщи Виктор Раковски от продуцентският екип.
Билетите за спектакъла са в продажба на касата на Сити Марк Арт Център, бул. Янко Сакъзов 30, както и онлайн на http://www.ticketsbg.com/event.php?id=2555

Няма коментари:

Публикуване на коментар