Translate

сряда, 15 ноември 2017 г.

Елена Маринова, Президент на Мусала Софт, участва като гост лектор на The Belt and Road Youth Innovation Conference 2017 в Пекин, Китай



Тя представи модела на Мусала Софт като пример за устойчивото взаимодействие на международните организации, което цели да изгради инициативата „The Belt and Road”. Темата на лекцията беше „Open Source, Business and Science – A WinX3 Combination. Smart Home Innovations and Practical Implementations“. Елена сподели успехите на екипа на Мусала Софт в рамките на OpenHAB и Еclipse Smarthome, приноса за отворения код, директните и индиректни бизнес ползи и възможностите за научно-приложни изследвания, базирани на отворен код.
Мусала Софт е единствената българска компания, член на OpenHAB, която предлага едно от най-популярните решения с отворен код за умни домове. Еclipse Smarthome от своя страна е платформа за умни домове с отворен код, която се използва и от множество мултинационални компании като Deutsche Telekom, Huawei, Mozilla.
Конференцията The Belt and Road Youth Innovation Conference 2017 се организира от Китайската асоциация за информационни технологии и технологични общества и има за цел да насърчава научните и технологични достижения в условията на глобализиращия се свят и в контекста на тенденциите за развитие на индустрията, както и да изследва взаимодействието между страните в „The Belt and Road”.
„The Belt and Road” е инициатива на Китай, която се цели икономическа свързаност между страните „по пътя на коприната“. Страните членки са повече от 70, като България  е една от тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар