Translate

събота, 7 октомври 2017 г.

National Geographic: Българската поредица тръгва на обиколка в София



Новият четвърт сезон на „Explore Bulgaria” стартира на 11 октомври в 21:30 



За четвърта поредна година National Geographic (NG) България, в партньорство с ОББ, ще отведе зрителите по-далеч, отвъд познатото, с поредицата „Explore Bulgaria”. Реализацията на проекта отново е поверена на продуцентска компания АГИТПРОП.
Той е фокусиран върху различни от познатите до сега теми, развива се в нов формат и е заснет единствено в София. Шестте епизода изследват софийски тайни, разбулват популярни градски легенди и ни срещат с малко известни, но колоритни представители на съвременната градска култура в столицата.
Красимир Николов, изпълнителен директор на FNG, коментира предстоящата премиера:
-Тази година форматът на Explore Bulgaria” e различен, гледа в нова посока и търси нови, млади зрители. Надяваме се, че историите, разказани от едни от най-талантливите български документалисти ще провокират аудиторията, както и останалите продукции на National Geographic.
Софийската експедиция води журналистът Драго Симеонов. Неговото любопитство и пристрастеност към фактите ни разкриват Женския пазар,  Битака, минералните бани, Киноцентър „Бояна“ и дори Витоша по нов, изненадващ и непринудено забавен начин.
Драго се среща с експерти и местни, които споделят малко познати истории и факти от историята, градоустройството, природата и културата на града. Той е поставен и пред изпитания – от екипа и от хората, с които контактува  и непрекъснато подлага на тест не само представите си за София, но и границите на собствените си възможности. Различните задачи, с които се справя, дават възможност на зрителите да се потопят в преживяванията му и да открият забравени традиции и нови начини на живот на софиянци.
Милена Филчева, Маркетинг Директор Балкани във FOX Networks Group и Мила Миленова, Кънтри комуникационен мениджър на KBC Груп България, споделиха радостта си от дългогодишното партньорство между ОББ и NG, свързано с мултимедийния проект, разработен ексклузивно за българския пазар.
Ако проектът продължи да печели доверието на нашите партньори и да вълнува аудиторията, ние сме готови да го развиваме и в следващ сезон,“ коментира Филчева.
На пред премиерната прожекция своите лични впечатления и очаквания споделиха, както Драго Симеонов, режисьорите на продукцията – Борис Мисирков и Георги Богданов и драматургът Георги Тенев, сценарист на „Explore Bulgaria”- София.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар