Translate

събота, 7 октомври 2017 г.

Кандидатурата на София за домакин на ЕМА е оценена катастрофално



най-ниско сред всички 19 кандидатури, показа вътрешно проучване в самата агенция, изпратено до ЕК.
Европейската агенция по лекарствата (EMA) в момента се помещава в Лондон, но си търси нов град домакин, заради Брекзит .
България бе сред 19-те държави, които кандидатстват за домакинство на EMA. Българското предложение бе агенцията да се помещава в София Тех Парк.
Според  изготвения доклад София отговаря на един-единствен критерий от общо 30, а именно, че може да предложи офиси за преместването на институцията.
Някои от констатираните пропуски са дори абсурдни - например, че служителите няма да могат да ползват безжичен интернет.
Вътрешният анализ на EMA е категоричен, че кандидатурата на София не отговаря на условията - няма подходящи пространства и фоайета за представителните нужди, не осигурява добър достъп за инвалиди, няма голяма аудитория, няма капацитет за 1300 работни бюра, няма достатъчно заседателни зали с различен капацитет, не е предложила подходящи места за архива на агенцията, няма достатъчно добро техническо и IT осигуряване, липсва добра телекомуникационна мрежа в предложената сграда и т.н.
Най-добре са оценени кандидатурите на Барселона, Брюксел, Братислава и Копенхаген.


Няма коментари:

Публикуване на коментар