Translate

неделя, 29 октомври 2017 г.

С тържествен водосвет на Димитровден осветиха регистратурата на ВМА и дарени автомобили и линейки



С тържествен водосвет на Димитровден бяха осветени новата регистратурата в Поликлиниката на ВМА, както и 4 леки автомобила и 3 линейки, дарени на болницата от благодарни пациенти.
Сред официалните лица на събитието бяха зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Племен Атанасов, зам.-министърът на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов, командващият Съвместното командване на силите ген.-майор Любчо Тодоров, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, зам.-министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, началниците на структурите на ВМА в страната.
„Уважаеми, колеги, това е един малък обект, който откриваме в момента, но в него има съчетана символика. Това е символ на нашето отношение към нашите пациенти”, коментира в приветствието си полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинска академия, и припомни старите регистратури:
„Те бяха от затворен тип, стоят клети хора на опашка, припадат - което беше изключително несправедливо към тях. Ние бяхме в дълг на пациентите си. Тази регистратура е съвременна, от отворен тип с всички удобства, с перфектна организация, за да може нашите пациенти да се чувстват желани и да изпитват удовлетвореност от нашето обслужване”.
Проф. Мутафчийски благодари на дарителите, които са помогнали, както за изграждането на новата регистратура, така и новите автомобили и линейки, които също бяха осветени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар