Translate

петък, 13 октомври 2017 г.

Здравният портал на Столична община обединява всички общински лечебни заведения



Столична община (СО) официално даде старт на новия си здравен портал, в който е събрана информацията за всички общински лечебни заведения в столицата. Той дава информация за лечебните заведения и специалистите в града, както и възможност всеки да си записва час за преглед онлайн. За пациенти под 18-годишна възраст е необходимо да се регистрира родител, от чието име да се прави резервация за преглед.
Освен това пациентите могат да проверяват  в портала и резултатите от направени изследвания в конкретното лечебно заведение.
В здравния портал има информация за близо 800 лекари от 35 специалности, които работят в 37 общински лечебни заведения - МБАЛ и СБАЛ, ДКЦ-та, МЦ и болници за долекуване в столицата. Има и карта с адреса на всяко общинско здравно заведение, дадени са контакти, както и кратка информация за всеки специалист.
Целта на sofia.myhealth.bg е да бъде улеснена връзката между лекар и пациент и да се спести чакането пред лекарските кабинети. За да ползва услугата, всеки потребител ще трябва първо да се регистрира. А след това той има право на 3 резервации за час за преглед при лекар и след като те бъдат осъществени има опция за нови 3 прегледа.
След старта на здравния портал общината има идея по-нататък в него да бъдат включени и личните лекари, като пациентите ще могат да си записват час и при джипито през интернет. Действащо е вече и мобилно приложение на здравния портал, което може да бъде изтеглено на смартфона на потребителя. Чрез него пациентът ще може да получава напомняне за записаните часове за прегледи при специалистите от общинските лечебни заведения.
Към момента 500 от специалистите са предоставили графици с часове за преглед, така че пациентите могат да си резервират час онлайн. Останалите лекари са дали телефони за връзка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар