петък, 20 октомври 2017 г.

Александра Иванова: Диета е мръсна дума. Отслабвайте с удоволствие


Дългоочакваният наръчник към бестеслъра „Размерът има значение (Размерът на талията)“ най-сетне е факт. В книгата с щампата на издателство "Милениум" ще намерите отговори на всички въпроси, свързани със системата за отслабване и оздравяване, с която авторката Александра Иванова успява да стопи 42 кг само за 9 месеца. Ще видите снимките и ще прочетете историите и на други хора, които са се променили до неузнаваемост и са взели живота си в ръце по същия начин. Но най-същественото е, че ще получите целия режим по дни във вид на ясни и прегледни таблици, така че да можете лесно и бързо да се ориентирате какво да правите през трите периода от по три месеца във вашия личен път към по-добрата физическа форма.
Можете да откриете книгата на вестникарските павилиони по всички вестникарски павилиони в страната.


-Александра, новата ви книга вече е на пазара. Какво ви подтикна да напишеше продължение на „Размерът има значение...“?
-Огромният интерес, който имаше към книгата, срещите с хиляди читатели и последователи. Те ми задаваха безброй въпроси, проведохме редица дискусии, създадоха се фейсбук страници и групи, в които започнаха да валят още повече запитвания. Идеята се разпространи лавинообразно до такава степен, че вече нямах възможност да отговарям лично на всички хора, много от които искаха да им се подаде ръка в тежък момент, в който са изгубили устоите на здравето си. Радвам се, че повечето читатели на „Размерът има значение (Размерът на талията). Или как отслабнах с удоволствие“ разбраха идеята, че отслабването е страничен ефект на ОЗДРАВЯВАНЕТО. Затова реших да създам втората книга – „Наръчникът“, с който да помогна на колкото мога повече хора. Той е естествено продължение на „Размерът има значение...“
-Още в първата книга вие описахте как се е променил животът ви след като сте свалила 42 кг. Промени ли се нещо при вас през годината, която измина оттогава?
-Да, като че ли успях да спра времето. И не само! На практика го върнах назад. Неусетно станах активен спортист – тичам по 12 км в гората, купих си къща на село, смених градската суета с живот близо до природата. Радвам се на всеки миг, усещам всяка секунда като истинско щастие. Не мога да опиша радостта, която ми носи промененото отношение към мен самата, убедеността, че най-важното нещо е да уважаваш себе си и да се грижиш за здравето си. Още една моя мечта се сбъдна, превърнах се от мрънкаща лелка в телевизионна водеща на модно предаване. То се казва се „Фейс контрол“ – основното в него е модна критика на престъпленията срещу добрия вкус. Ще се излъчва по телевизия "Code fashion". През тази една година всеки един миг за мен беше успех. Всички мои мечти, и най-смелите, са сбъднаха. И началото на това беше, че започнах да се грижа за здравето си.
-Винаги сте подчертавала, че с вашата система за отслабване няма опасност от йо-йо ефект. Вие запазихте ли оптималното си тегло?
-Нямам йо-йо ефект, защото системата ми не е диета. Диета за мен е мръсна дума, защото диетите започват и свършват без да решават проблемите из основи. Не премахват причината за напълняването и когато ги спрем, отново напълняваме.
-Какво прави методът ви толкова успешен и революционен?
-Революционното е, че говоря за подмладяване на молекулярно ниво. В гените ни е заложено да бъдем здрави и щастливи. В режима, който предлагам, не се изисква прилагане на воля. Това, че се изисква воля, за да отслабнеш, е най-голямото клише, което разбивам. Всяко прилагане на воля с цел спазване на диета е насилие над Тялото, Душата и Ума. Моята система е холистична, т.е. цялостна, тя премахва причините за напълняването и ни връща към естественото ни състояние на здраве и щастлив живот. В нея няма ограничения, грамажи, калории, мерки. Има само принципи. А основният принцип е да правим най-доброто за тялото си, да живеем според природата си, такава, каквато сме я наследили от нашите предци. Уважавайте се, творецът ни е създал съвършени!
-Кое е най-вредното клише, с което трябва да се простим, за да отслабнем?
-Освен „нуждата“ от воля и диети, особено вредно е клишето, че човек напълнява, защото се храни много. Това не е така. Напълняването е знак за разболяване. Означава, че тялото не се справя с храните, които ядем и с начина живот, който водим, модерният начин на живот. Аз съм привърженик на храненето типично за нашите предци. То включва месо, мазнини, зеленчуци и колкото може по-малко въглехидрати. Вредата от мазнините и холестерола е едно от най-големите клишета. Системата ми е основана на високо-мазниното ниско-въглехидратното хранене. Това е естественият, полезен за телата ни хранителен режим, какъвто е бил той за нашите предци стотици хиляди години. Те, и в крайна сметка ние сме победителите в еволюционния подбор и трябва да се съобразим с естествените нужди на телата си.
-Кои са хората, които представяте с техните постижения в борбата с килограмите в „Наръчникът“?
-Това са: Аманда Интини от Канада, за която споменавам и в първата книга и всъщност тя е жената, която ме вдъхнови. Тя е свалила 38 кг. Атанас Узунов – млад баща, който е отслабнал с 58 кг и искрено иска и успява да помага и на други със съветите си във фейсбук групата "Яж, отслабвай и бъди здрав. Ниско-въглехидратно хранене". И Нели Янева, която е променена и щастлива, след като е намалила теглото си с 42 кг.
-Освен подробни таблици с режима ден по ден, вие включвате в „Наръчникът“ и кулинарни рецепти. Какви са те, какво ги прави здравословни?
-Това, че са естествени за нашето тяло. Изключвам въглехидратите и индустриалните храни и се грижа продуктите да са такива, каквито телата ни са свикнали да преработват. Например замествам олиото с масло. В различните етапи от режима замествам бялото брашно с пармезан, с брашна от ядки, с лимецово брашно по-късно. Аз самата си заквасвам сама мляко и се уча да си правя и домашно сирене.
-Препоръчвате и движение което доставя удоволствие, а не натоварва. Как да разбираме това?
-Много е важно да се движиш с удоволствие, а не да отиваш „да тренираш, защото така трябва". Когато човек се храни с удоволствие и пречисти тялото си, метаболизмът му се задвижва и тогава започва да изпитва огромно удоволствие да се движи, да тича. Аз съм щастлива, че го правя в компанията на моето куче, както и от това, че съм в планината, сред цветята, сред дърветата. Правя го просто защото искам тялото ми да се движи, да трепти. Не ми е трудно да го правя, дори по-скоро ми е трудно да се спра! С този режим човек започва да иска да се движи толкова, колкото е естествено за биологичната му възраст. А най-голямата епидемия в днешно време е преждевременното остаряване на умовете и телата ни. Как да го преодолеем, е описано още в „Размерът има значение 1“.


Няма коментари:

Публикуване на коментар