Translate

неделя, 1 октомври 2017 г.

Есен е - Филър тайм!



Д-р Ана Пейкова, клиника Дерма ЕЛИТ:

-Есента е времето, когато е добре дамите да огледат пораженията от слънчевите лъчи и морските вълни върху лицата си и да се погрижат максимално за хидратацията на кожата си.
Това предполага употребата на овлажняващи кремове, но и прилагане на подходящи процедури. Хубаво е да се направи и цялостно моделиране на лицето, съобразено  с индивидуалните нужди, с възрастта, със състоянието на кожата, с дълбочината на бръчките.
Най-важното е, обаче да се знае какви продукти за кои зони да се прилагат. Първото, за което трябва да се внимава е дали са сертифицирани, да са от добри и утвърдени марки и най-вече да бъдат поставяни от специалист-дерматолог.
Също така е важна информацията кои продукти за кои бръчки са подходящи. Най-често мимическите бръчки в областта на челото, между веждите и около очите се третират с ботулинов токсин. Той пречи на работата на мускула и по този начин кожата над него се запазва достатъчно дълго време гладка. Той трябва да се прилага през определен период, за да не т.се отпусне прекалено много мускулът.  Но и до определена възраст по преценка на лекаря. Той вижда дали мускулът е достатъчно подвижен, за да се релаксира в ботулиновия токсин.  Над 70, например, той е достатъчно отпуснат и прилагането на ботокс ще предизвика още по-голямо отпускане на мускула.  Но има хора, които дори и след 65-70 години са с достатъчно стегнати мускули, така че всичко е строго индивидуално.
Много издаваща възрастта зона е тази около очите. Отново по преценка на лекаря, та може да бъде третирана с различни видове процедури.  Добре е да се комбинира хиалуронов филър, който да запълни „долината на сълзите” в дълбочина и след това да се прилага повърхностна инжекционна мезотерапия с хиалуронова киселина или с витамини, които да стегнат кожата, така че да изглежда добре.
Няма опасност мезотерапията да наруши целостта на филъра, тъй като те се  слагат на различни слоеве на кожата и са напълно съвместими. 
Слизайки надолу, към средата част на лицето. За лицевия контур е много важно да се приложи комбинация от хиалулонова киселина , която да лифтира лицето. Лекарят прави цялостна преценка къде е най-голямото отпускане. Има различни видове хиалуронови киселини, които да се поставят, както и колагенообразуващи филъри. Т.е. съществуват достатъчно голям набор от продукти, които се използват в зависимост от вида кожа. Има вече и биоразградими филъри (извлек от червени водорасли), които не са на базата на хиалуронова киселина, така че има шанс и за хората, които са алергични към нея.
Биоразградимите филъри се поставят по-дълбоко в кожата и при тях няма странични ефекти. За разлика от хиалроновата киселина дават временен оток, но пък крайният резултат се вижда веднага след процедурата.  И той ще е такъв през следващите 8-10 месеца.  Докато при хиалуроновата киселина има последващ резултат до 2 седмици, докато тя се свърже с молекулите на водата.
http://rummarinova.blogspot.bg/2017/10/blog-post_1.htmlНовото при филъра Volite е омрежената хиалуронова киселина с вайкрос технология.  Основната му цел е дълбоката хидратация. Всички досегашни хидратиращи продукти бяха с неомрежена хиалуронова киселина и с добавка от витамини. Концентрацията е същата, но идеята е, че омрежаването на хиалроновата киселина служи за по продължителната хидратация на кожата. 
Омрежаването на хиалуроновата киселина я прави по-стабилна, а вайкрос технологията е запазена марка на създателите на този филър от Allergan. При нея водата, кято се поема от хиалуроновата киселина се разпределя между молекулите и по този начин се избягват вторичните хематоми от притискането и раздуването , избягва се и неравномерното разпределение на материала и образуване на неравности по кожата. Така се получава по-добро наместване на филъра и по-естествен вид. 
Добре е да поясним, че кожата старее и го прави отдолу нагоре. Най-долният слой е костта, която се стапя и разгражда с течение на времето.  Затова хлътват устните, очите, слепоочията.  Мастната тъкан също се изконсумира с годините. После  идва ред и на слоевете на кожата.
С този филъра Volite имаме едно оръжие, с което подобряваме втория слой на кожата. По принцип,  хидратацията се прави с  обикновена мезотерапия.  С нея хидратираме горния слой на кожата така че да изглежда блестящ, сияен, тенът да е лъскав -  т.нар. бебешка кожа. С този продукт, обаче,  вкарваме хиалуронова киселина малко по-дълбоко. Тя се разпределя във втория слой на кожата. С нея активираме хидробластите да произвеждат колаген чрез убожданията и със самата хиалуронова киселина. И по този начин подпомагаме изглаждането на кожата в допълнение с нейната хидратация, за да добие кадифена текстура.
Изборът на продукт зависи от типа кожа (суха, мазна, тънка, плътна, проблемна) и от възрастта. Индивидуалният подход е много важен. Често пъти пациентите казват „Искам да си сложа от този новия филър, на моята приятелка много добре й стои”. Но това не е правилно. Дерматологът има достатъчно добър опит и той може най-добре да прецени кое е подходящо да дадена кожа.
Филърите ,които са за попълване на бръчките при средната част на лицето и на контура имат специфичност в приложението и трябва да се поставят от лекари, преминали през подходящо обучение.
Колагенообразуващите филъри като Radiess са изключително подходящи за по-млада кожа и дават прекрасен лифтинг ефект. 
За устните има специални филъри с хиалуронова киселина. При тях Radiess не е приложим. За тях най-добри са филърите с новата вайкрос технология. При тях няма отоци и синини и човек може да си ги постави в обедната почивка.
От рано трябва да се обърне внимание на кожата на шията, защото мускулът там не се използва и не може да се държи във форма с упражнения.  Тук са подходящи хиалуроновите киселини, ако има дълбоки бръчки и мезотерапия, която да се прилага периодично.
Има и мезотерапии за стягане на кожата със специфични продукти като силиций и витамини. Те могат да се правят в комбинация с подходящи пилинги.
Необходимо е да се обърне внимание също така в областта на деколтета, защото там често пъти се образуват статични бръчки от спане по корем или настрани.
Друга една област, която остава малко встрани, това е кожата на ръцете. За гърбовете на дланите могат да се прилагат хиалуронови филъри, както и повърхностна мезотерапя. Филърите се поставят веднъж годишно. Колагенообразуващите филъри дават отличен резултат при слаби ръце с изпъкнали сухожилия и вени, което издава възрастта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар