Translate

събота, 7 октомври 2017 г.

Едис Пала призовава - “Върнете казармата” с модната си колекция за сезон есен-зима 2017/18



Скритото послание на идеологията на модната му линия всъщност е да се върне казармата, но да бъдат приети всички различни мъже с тяхната индивидуалност. “Консервативните хора смятат за разглезени модерните или така наречени “метросексуални мъже”. Представата за Новата казарма е, че колкото тя може да промени характера и да създаде дисциплина и уважение у младите, толкова и не бива да заличава тяхната индивидуалност и визия”, смята младият творец.
“Върнете казармата” е петата поред колекция на дизайнера, като предишните му GAME MADNESS (“Игра на лудост”), FROZEN PASSION (“Замръзналата страст”), KISS IT BETTER (“По-добре го целуни") и I'M LUXURY ("Аз съм лукс") се радват на голям успех сред младото поколение.
“Казармената” модна линия обаче е съвсем различна от предшестваните, тъй като за нея Пала се допитва до мнението на модерния млад мъж и след това през своята призма създава един изключителен милитъри стил.
По случай проекта “Върнете казармата”, дизайнера засне фотосесия представяща колекцията му, както и тийзър. Материалът представя най-различни типажи - мъже с бради, с татуси, с прически, има и цветнокож. Режисьор и фотограф на проекта е Костадин Кръстев-Коко, а стилист е Августина Маркова-Тути.
В колекцията е заложено на висококачествени италиански памук, мрежи, капитонажи. Интересни са също и използваните материи като варена вълна, еко кожа, памучни текстили, естествени кожи от лисица, дизайнерски вериги. 
Едис е използвал за линията си четири различни компонента:
1. Златна, черна и сребърна мрежа, като нестандартен декоративен елемент, съчетан с различни комбинации от платове. 
2. Камуфлаж в различни принтове. 
3. Актуалния брандиран ластик, който е използван с декоративна цел. 
4. Капитонажа, който се използва за якета и хастари е като декоративни акценти в дрехите. 
Представата на дизайнерът за стила на съвременния мъж е да избяга от всичките си притеснения за това кой какво ще каже за визията му, да избяга от традиционното и да покаже своя нестандартен почерк в стил си. 
--------

Едис Пала е роден на 19.04.1995 г . в град София. Има  брат и сестра по-големи от него.
Нарича себе си детето на Балканите защото родителите на майка му са от смесен брак, баба му е българка, а дядо му сърбин. Родителите на баща му също са от смесен брак - дядо му е турчин, баба му албанка, което обяснява и интересното му име и фамилия. Едис означава "Пътят към съвършенсвтото - роден лидер" . Преди да се реализира като дизайнер, дълги години е бил състезател по олимпийско таекуондо, но се отказва от спорта заради забележка за прическата и стила му по време на тренировка от треньорите му. Едва 20-годишен той създава моден бранд за мъже, като реализира и голямо модно ревю в хотел "Маринела", на което присъстват над 300 гости. Малко по-късно получава и награда за "Бг моден дебют" на наградите BEST BRAND AWARDS. Следва още едно самостоятелно модно ревю в "Софийска градска художествена галерия". Две поредни години получава статуетки за Сексимвол на Годината в категория "мъже". В годината на дебюта си е номиниран и за "Дизайнер на годината". Получава статуетка и за модна икона на годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар