Translate

петък, 8 септември 2017 г.

V Международен кино и тв фестивал „Славянска приказка”



Той ще се проведе от 8 до 11 септември 2017 г. в сградата на Руския културно-информационен център (РКИЦ) в София. Посветен е на големия учен и приятел на България Д.С. Лихачов.
В конкурсната програма тази година участват 130 филма от 15 страни, както и много български филми. За всички мероприятия входът ще бъде свободен. Програмата ще бъде качена на на сайта на РКИЦ.
В дните на фестивала – 9, 10 и 11 септември, от 11.00 до 19.00 часа, безплатно ще бъдат показвани конкурсни филми в залите на РКИЦ на ул. „Шипка” № 34.
Гости на Петото издание на „Славянска приказка“ – 2017 г. ще бъдат известни режисьори, актьори и продуценти от Русия, България, Македония, Казахстан, Китай, Украйна, Палестина, Беларус и Иран.
 Специални гости на събитието ще бъдат доайенът на българското кино Анджел Вагенщайн, директорът на Фондация на Русски мир Вячеслав Кочин, депутатът Михаил Щетинин, легендарният български борец Александър Томов, режисьорът Христо Бойчев и проф. Нина Дюлгерова.
Форумът ще стартира на 8 септември, от 19.00 часа, в Голямата зала на РКИЦ, като входът за публиката ще бъде свободен. В Концертната програма при откриването ще вземат участие известният руски бард Анатолий Колесников, хор Планинарска песен, оперният бас Владимир Маринов, хор "Гусла", солистът Велислав Велев, фолклорен ансамбъл „Сребърна пафта”,  цигуларят Иван Крьстев, пианистката Александра Иванова, певицата и актриса Раиса Полякова, певец Николай Шевченко, певецът Марио Крьстев и цигуларката Лора Маркова, поетът Атанас Димов и др. След концерта предстоят прожекции на филма на акад. проф. д-р Д. Димитров, посветен на академик Д.С.Лихачев  "Връсник на века" и "Руски хора", както и премиера на българските филми „Контролирани глътки въздух” с режисьор Ефемия Фард и филмовия портрет "Поне за миг до полета" на режисьора Галя Кралева, посветен на Иван Андонов.
Тържественото закриване на фестивала и врьчването на наградите ще се състои на 11 септември, от 19.00 часа, в Мраморната зала на РКИЦ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар