Translate

събота, 30 септември 2017 г.

Безплатното Училище за родители на „Софиямед“ продължава с нова програма и през есента




Обновената програма с лекции на топ специалисти в областта на акушер-гинекологията, неонатологията и педиатрията стартира на 4-ти октомври, а лекциите по традиция се провеждат всяка сряда в Конферентната зала на болницата от 15:00 ч.
И в тази сесия от безплатни лекции бъдещите майки и татковци имат възможността да чуят съветите на изявени специалисти за най-важните аспекти от  бременността, раждането и отглеждането на новороденото. Те ще могат да се упражняват на практика върху специална кукла бебе как да сменят памперси, как да поставят новороденото в правилната позиция за кърмене и оригване след хранене, как да го къпят и масажират.  Програмата на Училището продължава до февруари 2018г. с теоретични и практически теми със съвети за първите мигове на новороденото след раждането- първите грижи за него у дома, физиология на лактацията, практични съвети за правилно кърмене, здравословно захранване и преходно хранене, имунизационен календар, най-честите здравословни проблеми през първата година от живота на детето и др.
Първите няколко лекции по традиция ще бъдат свързани с най-важните въпроси касаещи бременността, както и раждането- техниките за релаксация по време на нормално раждане, обезболяване на раждането, видове оперативно родоразрешение.
Акцент в програмата ще бъде лекцията посветена на темата за важността от проследяване на състоянието на щитовидната жлеза и нейните хормони по време на бременността и периода след това, както и за недиагностицирания диабет и гестационен диабет, и дефицит на витамин Д. Тя ще бъде водена от Председателя на дружеството по ендокринология и началник на Клиниката по ендокринология и болести на обмяната в УМБАЛ „Софиямед“ проф. д-р Анна-Мария Борисова. До края на месец ноември бъдещите родители ще могат да се информират за най-важните аспекти по темите: първи мигове на новороденото след раждането, първи грижи за новороденото у дома, имунизационен календар, съвети за правилно кърмене.
Преди началото и след края на всяка лекция бъдещите родители могат да посетят Отворените врати в Отделението по акушерство и гинекология, и неонатология, за да разгледат условията и да се запознаят лично със специалистите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар