Translate

четвъртък, 21 септември 2017 г.

Ябълката - най-новото креативно пространство в Добрич



Инициативата „Активна събота“, част от съвместната кампания “Wake Your Body” на Coca-Cola и сдружение „BG Бъди активен”, предизвика за първи път жителите на Добрич. Тя бе част от откриването на най-новата локация на иновативния проект _МЯСТОТО – Ябълката.
Кметът на града г-н Йордан Йорданов символично подкрепи името на новото арт пространство, като засади първото ябълково дърво. Събитието се превърна в истински празник на движението и всички желаещи имаха шанс да пробват различни спортни дейности, сред които стрийтбаскетбол, функционална тренировка с ластици, зумба, щафетни игри за цялото семейство, футбол, капоейра, бойни изкуства, както и активни занимания за най-малките и техните семейства. 
Проектът _МЯСТОТО подкрепя развитието на местните общности и създава активни градски пространства, които да се превърнат в предпочитани от младите хора места за дейности на открито. Инициативата преобразява непопулярни градски пространства и ги оборудва с подходящи материали, както за развлечение, така и за развиване и сплотяване на общностите в града. _МЯСТОТО - Ябълката в Добрич обедини млади таланти от града, които трансформираха изцяло пространството и заедно създадоха наистина креативна среда, подходяща за почивка, творчество и активно движение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар