Translate

петък, 22 септември 2017 г.

ЗОВВ за по-устойчива среда!


Първата модна колекция от дизайнерски рециклирани дрехи, носещи имена на засегнати от урагани, земетресения и наводнения райони по света


Empty Your Wardrobe в колаборация с модния дизайнер
Melinda Hubin/Conkorzia, създава първата си модна колекция
ЗОВВ , вдъхновена от задъхващата се от замърсяване и експлоатация планета.
ЗОВВ е естествено продължение на събитията за размяна на дрехи “Въртидрешка”. Колекцията е създадена от единични дизайнерски модели, изработени от трансформацията на дрехите, които не намериха своя нов собственик на предходните събития.
Четири елемента оформят линията на ЗОВВ - Земя, Огън, Вода и Въздух, която призовава за по-отговорно отношение към четирите стихии, които пазят баланса в природата. Създаването ѝ е мотивирано от свръхконсумацията и глобалното затопляне, влияещи върху нашата еко система и популация.
 Аксесоари, сътворени от отпадъчни материали, с участието на големи български дизайнери, засилват посланието на колекцията: „Към устойчива среда!“. 
ЗОВВ бе представена като артиситичен, моден арт-спектакъл, под звуците на цигулка, съвременен танц и въртящи се огньове във „Фабрика 126“. Стените в залата бяха осветени със спиращи дъха картини от природата, които мълчаливо напомняха какво ще изгубим, ако продължим със свръхконсумацията. 
Хореографията на Dance studio Deja Vu  олицетвори гърчещата се от човешката безотговорност планета, а дрехите впечатлиха със своите детайли, финес и естественост.
Моделите от колекцията са избрани да носят имена на засегнати райони, над които са нанесени огромни щети от различни стихии - урагани, силни ветрове, земетресения и наводнения. Неслучайно, те са кръстени на изстрадали и опустошени места, за да предизвикат интерес и подбудят всички нас да потърсим причините за тези последици.
Дрехите от ревюто са вече в продажба в онлайн платформата за мода Shedd с #ЗОВВ,
както и в арт-галерията Flower's&Co, която подкрепя и отваря широко вратите си за български творци. Всеки, закупил артикул от колекцията, ще подпомогне реализирането на следващите проекти на организаторите, стремящи се към по-устойчива среда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар