Translate

събота, 30 септември 2017 г.

НДК светва в розово на 1 октомври



Инициативата поставя началото на информационна и профилактична кампания за отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за пета поредна година от Първа САГБАЛ Света София, в партньорство със Столична община и Фондация Една от 8.
В месеца за борба със заболяването лекарите напомнят, че то е лечимо, стига да се диагностицира навреме. Ракът на гърдата е най-често срещаното онкологично заболяване сред жените. Затова специалисти от 12 болници в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора обединяват усилия, за да започнат масова профилактика до края на месеца.
На 4-ти октомври (сряда) от 11:00 ч. в зала официална на Столична община ще се проведе стартираща пресконференция. В нея ще участват партньорите на инициативата и ще бъде обявен графика за безплатни прегледи за рак на гърдата на всички лечебни заведения, които се включват в кампанията тази година.
 Инициативата се осъществява с подкрепата на Националния дворец на културата, „АстраЗенека“, „Новартис”, „Вега Медикал” с медийната подкрепа на Българската национална телевизия и Радио Фокус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар