Translate

вторник, 29 август 2017 г.

Vicks - над 100 години грижа за здравето



До две седмици Викс АнтиГрип Комплекс, Викс АнтиГрип Макс и Викс Синекс ще бъдат вече и на българския фармацевтичен пазар


Проф. Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация и преподавател в катедра „Фармакология, фармакотерапия и токсикология” при Фармацевтичния факултет на МУ – София  представи „Викс АнтиГрип Комплекс“, „Викс АнтиГрип Макс“ и спрей за нос „Викс Синекс”.
Първият продукт е лекарствен продукт от типа „топла напитка“, който ефективно облекчава симптомите на простуда и грип, включително кашлица. Той подпомага прочистването на дихателните пътища. Вторият - облекчава 5 симптома на простуда и грип - повишена температура, главоболие, мускулни болки, болки в гърло, запушен нос. Благодарение на ефективната комбинация от активни съставки в него той осигурява максимална сила на действие при симптоми на простуда и грип.
Третият продукт отпушва носа до 5 минути от приложението, а ефектът му продължава до 12 часа, след впръскването. Той съдържа сух екстракт от алое вера, ментол и евкалипт. Комбинацията има успокояващ и освежаващ ефект.
Острите респираторни инфекции и простудните заболявания нямат само един симптом. Те се характеризират с множество симптоми, които нарушават качеството на живот на болния. Няма универсално средство, което да лекува всички симптоми на настинка и грип. Всяка група симптоми изисква специфично фармакологично лечение.
При динамичния си начин на живот не е удобно съвременният човек да носи у себе си по няколко флакона с медикаменти и сиропи за отделните симптоми. Комбинираните продукти за простуда и грип дават удобството с една доза пациентът да приема няколко активни вещества, които да повлияват всичките му симптоми. Съвременната тенденция е на пазара да се предлагат все повече комбинирани продукти, които са лесни и удобни за употреба. Хората не бива да се подлъгват по рекламите за едновременно чудодейни и лишени от всякакви странични ефекти лекарства. Защото няма медикаменти без странични ефекти. Ако за някой пише в листовката, че няма такива, то той със сигурност няма никакъв терапевтичен ефект.

Няма коментари:

Публикуване на коментар