Translate

четвъртък, 31 август 2017 г.

Умните уреди на LG вече са съвместими с платформите с изкуствен интелект Amazon Alexa и Google Assistant


LG продължава да разширява кръга от партньорства с възможно най-много различни интелигентни платформи и услуги. По този начин глобалната технологична компания

предоставя на потребителите си по целия свят възможност за създаване на перфектен интелигентен дом.
LG продължава да изгражда своята екосистема, включваща не само интелигентни домашни уреди, но и роботи, които комуникират, почистват дома или косят тревни площи. Много от най-новите си технологични продукти с изключителни функции, както и интелигентните си роботи LG ще представи на IFA 2017 в Берлин от 1 до 6 септември 2017 г.
С Wi-Fi, вграден във всичките серии уреди от настоящата година, LG прави особено лесно свързването с тях и контролирането им от потребителите, независимо къде се намират. Интелигентният хладилник „LG InstaView Door-in-Do™“, задвижван от собствената интелигентна оперативна система на LG, е съвместим с всички удобни функции, предоставени от гласовата услуга на Amazon Alexa. С повече от 15 000 умения, Alexa може да контролира хиляди интелигентни домашни устройства, да пуска музика, да уговаря различни домашни задължения, да настройва таймери и да върши още много задачи.
Новият Google Assistant вече е съвместим с всички интелигентни домашни устройства на LG и само чрез използването на Google Home, вашия телефон с Android или iPhone, можете да контролирате безпроблемно домашните си уреди. С помощта на асистента на Google можете да изпълнявате редица задачи, като например да проверите колко време остава до края на програмата за пране или пък да зададете на хладилника си да произведе още лед. И тъй като Google Home Assistant може да различава едни гласови характеристики от други, цялото семейство може да се възползва от неговите контролни функции.
Наред с това, LG използва собствената си интелигентна гласова платформа „Deep ThinQ“. „SmartThinQ Hub“ играе централна роля в стратегията за „умен дом“ на LG, като събира информация от всички интелигентни уреди, както и конвенционални устройства, свързани със сензори към „SmartThinQ“ чрез Wi-Fi, Zigbee или Bluetooth. Информацията се показва под формата на известия на LCD екрана или се оповестява чрез вграден високоговиретел.
LG ще представи своите интелигентни роботи за пръв път в Европа на изложението в Берлин, като централно място в портфолиото заема изключителния „Hub Robot“. Много повече от обикновен интелигентен асистент, той използва технология за разпознаване на глас, за да се свърже с други иновативни устройства на LG и улесни максимално домакинствата по света. Нужно е само да издадете гласова команда на робота и той ще свърши всичко вместо вас, като например да намали температурата на климатика, да включи съдомиялната машина и т.н.
Роботите за упътване и почистване на летищата са в основата на развитието на портфолиото на LG за роботи-помощници извън домашна среда. Използвайки собствената платформа за разпознаване на гласа на LG, „Airport Guide Robot“ разбира корейски, английски, китайски и японски - четирите най-популярни езика, говорени на международното летище Инчон, Южна Корея. С бързо сканиране на бордната карта на пътника, роботът предоставя подробна информация за полета и терминала за излитане на самолета, както и очакваното време и метеорологична обстановка на пристигане. Иновативният асистент в момента е в пълна експлоатация на най-голямото летище в Корея, като топло посреща пътниците и ги придружава до желаното от тях място за рекордно кратко време.
Роботът за косене на трева на LG, който прави своя европейски дебют на IFA, коси тревата изкючително прецизно, лесно и безопастно. Оборудван с много от усъвършенстваните сензори, намиращи се в летищните роботи, роботът за косене на трева разпознава собственото си местоположение по всяко време и следи всяка видима пречка като дървета или пък жив плет, за да се постигне максимална ефективност на косенето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар