Translate

четвъртък, 31 август 2017 г.

Щафетен маратон ще събере олимпийски медалисти и звезди от шоубизнеса



По традиция щафетният маратон ще се проведе на 6-и септември и е посветен на 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, както и 100 години от провеждането на първия щафетен маратон в света – в страната на изгряващото слънце –Япония..
Олимпийската шампионка Тереза Маринова ,Евгения Раданова  българката с най-много медали от зимни олимпийски игри , Павлина Филипова една от най-добрите ни биатлониски с две четвърти места от олимпийски игри ,както и рекордьорката по трасето от връх Ком до нос Емине Антония Григорова ще са част от отборите които ще стартират в 3ти Щафетен Маратон на София,който е единствен по рода си в България.
Традиционното вече спортно събитие се организира всяка година в деня на Съединението в което символично - 6 бегачи в отбор в 6 категории ще пробягат на 6 ти Септември разстоянието от 42.195 км като с това ще отбележат този голям български празник, както и за да даде възможност на всички любители на бягането да премерят своите сили в класическата дисциплина и да споделят емоциите от любимия спорт.
Дисциплината Щафетен Маратон е официално призната от международната федерация по лека атлетика– IAAF
Състезателното трасе ще премине по булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Черни връх“. Отборит ще пробягат под формата на щафета класическата маратонска дистанция от 42,195 км., като всеки участник ще пробяга на своя пост дистанции разпределени в 5 км, 10 км, 5 км, 10 км, 5 км и 7.195  километра. За класиралите се до трето място във всички категории са предвидени купи, медали и материални награди. . Като всеки завършил ще получи специален медал.
Очаква се тази година на старт да застанат между 60 и 70 отбора. Всяка година броя на участниците расте. В първата година стартираха 44 отбора, във втората -56 а сега се очаква те да достигнат 70 отбора.
В състезанието ще участват както едни от най-успешните спортисти на България , така и най-добрите бегачи в момента в страната. На старт ще застанат и много любителски отбори ,а по традиция ще има и отбори на различни фирми както и представители на държавните институции.Само Българска Армия има готовност да стартира с 3 представителни отбора от различни родове войски.
Всички желаещи да станат част от събитието и да споделят емоциите от любимия спорт и да премерят своите сили в маратона могат да заявят своето участие на http://sofiaekidenmarathon.com/ до 05 септември 2017г.
Надпреварата ще стартира точно в 9:00 часа на 6 ти септември от старт-финалната зона пред Националния стадион „Васил Левски“ и се очаква да приключи малко след 13:00 часа на същото място.
Организатор на събитието е Младежки спортен клуб „София Европа“ с подкрепата на  Столична община, Асоциация „Спорт за всички“, клуб “5kmrun”. Под патронажа на Посолството на Япония в България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар